, Podsetnik: Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda za finansiranje obrazovnih ustanova otvoren do 7. jula, Gradski Magazin

Podsetnik: Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda za finansiranje obrazovnih ustanova otvoren do 7. jula

Regionalni Challenge Fond (RCF) podseća sve zainteresovane da je u toku Treći javni poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti i poziva konzorcijume ustanova za stručno obrazovanje i partnerskih kompanija iz svih ekonomija Zapadnog Balkana 6 i svih privrednih sektora, posvećenih zajedničkoj implementaciji programa stručnog ili dualnog obrazovanja, da podnesu prijave do 7. jula 2023. u 23:59.

Prijave mogu da podnesu konzorcijumi za stručno obrazovanje sastavljeni od institucija za stručno obrazovanje i obuke (škole, akademije strukovnih studija, fakulteti, JPOA) i najmanje dve kompanije po obrazovnom programu, koje zajednički sprovode programe stručnog, strukovnog ili dualnog obrazovanja.

Više informacija o podobnosti podnosilaca prijava i procedurama prijavljivanja nalaze se u Vodiču kroz Treći poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti koji je dostupan ovde.

Prvi i drugi krug prijavljivanja privukli su više od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. U procesu selekcije odabrana su 63 projekta za finansiranje, a izdvojeno je oko 27 miliona evra za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za stručno obrazovanje, kao i u obuke učesnika. Iz Srbije je do sada odabrano 16 projekata sa iznosom investicija u bespovratna sredstva od oko 7 miliona eura.

Pogledajte primer jednog od finansiranih projekata, koji zajednički spovode Mašinska škola iz Pančeva i kompanije ZF Srbija, Brose i Inox prerada ovde.

Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj dodelilo je 64,43 miliona evra za RCF, a Vlada Švajcarske, koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švajcarskih franaka. Sredstva su poverena Nemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat implementira Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (ZB6-KIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, “SHAPING FUTURES” – REVIJA FRIZURA MLADIH, TALENTOVANIH FRIZERA, Gradski Magazin

“SHAPING FUTURES” – REVIJA FRIZURA MLADIH, TALENTOVANIH FRIZERA

“Shaping Futures” je internacionalna, društveno odgovorna inicijativa koja uvodi mlade ljude u veštine frizerskog zanata. …

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin