, Pogledajte kroz vas „prozor u svet“, Gradski Magazin

Pogledajte kroz vas „prozor u svet“

, Pogledajte kroz vas „prozor u svet“, Gradski MagazinUkoliko ste u ovom periodu kod kuće i ne planirate odlazak van grada, uz Film Box pakete ćete moći da putujete cele nedelje kroz „prozor u svet”!

Kanal DocuBox će vas u četvrtak, 26. septembra, odvesti u daleku Namibiju uz film „Potraga za vetrom – Namibija” koji počinje u 19h. Artur kreće u potragu za jugozapadnim vetrom Namibije. Podstaknut anticiklonom Svete Helene, jugozapadni vetar duva duž namibijske obale, od juga ka severu. Duž svoje putanje, on stvara spektakularan efekat obnavljanja flore i faune: fenomen koji bogate vode Namibije puni ribom, zaliva biljni svet i poji životinje okolne pustinje.

Na dan kada se slavi turizam, u petak 27. septembra, FilmBox Plus će u 22h emitovati film „Zavet” i odvesti nas u Sjedinjene Američke Države. Iste večeri kad se penzionisao na mestu šerifa Nevade, Džeri Blek se zaklinje majci ubijene devojčice da će pronaći njenog ubicu. Džeri sumnja da je policija uhapsila pravog čoveka, pa otkriva da je ovo u poslednjih nekoliko meseci treći slučaj gde je žrtva mlada, plavokosa, lepa i malena za svoje godine. Zato kupuje staru benzinsku pumpu u planini, blizu mesta zločina, kako bi tražio visokog muškarca koji vozi crni karavan, poklanja igračke u obliku bodljikavih prasića i naziva se Čarobnjakom, što je zaključeno iz crteža mrtve devojčice. Njegov usamljenički život ustupa mesto prijateljstvu sa ženom koja ima malu, plavokosu ćerku. Da li je Džeri prevideo nešto što bi moglo biti fatalno?

Pravo avanturističko putešestvije stiže na FunBox UHD u nedelju, 29. septembra u 19h u emisiji „Barinia uronjena u Kekovu”. Nakon plovidbe duž dalmatinskih ostrva i kroz Korintski zaliv, brod Barinia stiže do rta Sunion. Kapetan će nastaviti na jugoistok i provesti vas kroz Egejsko more, sa kratkim zaustavljanjem na Mikonosu, do krajnje destinacije na obali Likije u južnoj Turskoj. Posetićete drevni grad Aperlai koji je napušten u VII veku. Barinia potom stiže do sela-zamka Kalekoj da se nađe sa prijateljima Hasibom i Ismaelom i njihovom porodicom u restoranu Likia. Zatim se pridružujemo Mehmetu i beremo rogač sa jednog drveta u selu, a onda učimo kako meštani prave svoju vrstu palačinki koje se zovu gozleme. Kapetan će istražiti selo i njegovu drevnu kulturu, gde stanovnici još uvek žive u domovima svojih predaka starim 2.500 godina.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak, Gradski Magazin

QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak

Istinski ljubitelji filmova znaju da svaki odlazak u bioskop pričinjava ogromno zadovoljstvo. Veliki ekran, jasni …

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin