takse, POMAŽU TAKSE KAD NISU KAZNE: Umesto vlasnika lokala, održavanje higijene oko splavova preuzimaju “Beogradvode”, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

POMAŽU TAKSE KAD NISU KAZNE: Umesto vlasnika lokala, održavanje higijene oko splavova preuzimaju “Beogradvode”

Za čišćenje komunalnog otpada oko splavova u prestonici će ubuduće biti zaduženo JKP “Beogradvode”, umesto vlasnika ovih lokala, kao što je bilo predviđeno prvobitnom odlukom Grada.

Izmenom odredaba, koje su na poslednjoj sednici Skupštine usvojili odbornici, posao održavanja higijene oko plutajućih objekata u narednom periodu biće poveren javnom preduzeću kojem će vlasnici morati da plaćaju taksu za uklanjanje smeća.

Prostor oko prestoničkih splavova na Savi i Dunavu odavno ne može da se pohvali zavidnom higijenom, pa je tako gomila đubreta puna plastičnih flaša, čaša, granja, mulja nažalost redovna pojava. Kako bi uticali na vlasnike ugostiteljskih objekata na rekama da povedu računa o higijeni, gradski odbornici u junu prošle godine usvojili su Odluku o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda. Za kršenje ovih odredaba bila je propisana kazna od 100.000 dinara.

Međutim, izmenama odluke, vlasnici splavova više neće biti u obavezi da održavaju komunalnu higijenu i da redovno uklanjaju otpatke oko svojih splavova. Nova pravila su doneta jer se ispostavilo da se vlasnici splavova redovno oglušavaju o ove naredbe.

NOVO REŠENJE

– Pokazalo se da je ovaj problem nemoguće rešiti u praksi – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. – Zato smo doneli odluku da to prebacimo na naše javno preduzeće koje će naplaćivati taksu za čišćenje od vlasnika koji budu imali dozvolu da postave plutajuće objekte.

Samim tim, i kazne u iznosu od 100.000 dinara za kršenje propisa se ukidaju.

Izvor: Gradski Magazin/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Komoda – neizostavni element savremenog enterijera, Gradski Magazin

Komoda – neizostavni element savremenog enterijera

Komode  su praktično rešenje za skladištenje različitih predmeta, od odeće do posuđa, knjiga ili drugih …

, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin

Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju

Tema GBF-a, koji se održava u Bangaloru – „Silikonskoj dolini Indije“, biće mogućnosti za ulaganje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin