Miloš Blagojević, Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje odraslih podržao tim učenika koji predstavlja Srbiju na Olimpijadi u robotici, Gradski Magazin
Foto: Ministarstvo prosvete

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje odraslih podržao tim učenika koji predstavlja Srbiju na Olimpijadi u robotici

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje odraslih, gospodin Miloš Blagojević, zajedno sa rukovodiocem za srednje opšte i umetničko obrazovanje, gospođom Marijom Krnetom, ugostio je u Ministarstvu prosvete tim učenika koji putuje na prestižno svetsko takmičenje u robotici, First Global Challenge 2023, gde će predstavljati Srbiju.


Naš tim, sa vođom tima gospođom Aleksandrom Nedeljković, osnivačicom VOS Kreativno pero i tehničkim mentorom profesorom Vukom Vujovićem, pokušaće da i ove godine u Singapuru izbori dobar plasman. Ovogodišnja tema takmičenja je usmerena ka pronalaženju inovativnih rešenja za korišćenje vodonika u proizvodnji energije, čime se doprinosi održivom razvoju.

O izazovima sa kojima se susreću tokom izrade robota i svom doživljaju takmičenja govorili su učenici Marko Jovanović, Luka Žigić, Aleksandar Krizmanić, Relja Kukić, Dušan Mladenović i Bogdan Stamenović. Dr Neda Pavlović istakla je, govoreći u ime Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero, da je Kreativno pero od 2017. godine stožer okupljanja mladih talenata za ovo veliko takmičenje i da su prethodnih godina ostvarivali zapažene rezultate, plasirajući se u prvih 10 najboljih timova među 160 zemalja koje učestvuju. Gospođa Aleksandra Nedeljković je istakla jednu zanimljivost – 2018. i 2019. godine je predvodila tim koji su činile samo devojčice, dok ove godine ipak dominiraju dečaci. Pomoćnik ministra podržao je mlade takmičare i poželeo im uspeh na takmičenju.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin