pozorištu, „Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović, Gradski Magazin

„Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović

Romantična komedija „POP ĆIRA I POP SPIRA” po romanu Stevana Sremca, biće premijerno izvedena 14. i 15. marta u 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović”.

U dramatizaciji koju je napisala Mila Mašović-Nikolić, a koju je rezirao Jovica Pavić, u fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju večne teme o odrastanju kao što su sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje od mladih ima provincijska sredina.

pozorištu, „Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović, Gradski Magazin

Raskošne kostime za komediju koja se dešava u periodu belle epoque kreirala je Milica Grbić-Komazec, scenografiju Ljubica Milanović a kompozitor je Vladimir Petričević.

U predstavi igra 12 glumaca iz ansambla, kao i mlada gostujuća glumica Ivana Adžić u ulozi Juce – Miloš Samolov/ POP SPIRA, Aleksandra Anđelković/SIDA, Ivana Adžić/JUCA, Jovo Maksić/POP ĆIRA, Marijana Vićentijević Badovinac/PERSA, Jelena Ilić/MELANIJA, Sandra Rodić Janković/ERŽA, Miloš Anđelković/ŠACA, Damjan Kecojević/PERA, Dušica Sinobad/FRAU GABRIJELA, Jovana Cvetković/SAVKA, Alek Rodić/POP OLUJA i Goran Balančević/ARKADIJE.

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ je romantična komedija u kojoj dve popovske kuće žive u idili, sve dok se u njihovim životima ne pojavi mladi učitelj u kome obe porodice vide savršenu priliku za udaju svojih kćeri. Centralni zaplet i mnoge peripetije o kojima nas izveštava seoska tračara bazirane su na avanturi koja se dešava između ljubavnih parova – popovskih kćeri Jule i Melanije, seoskog momka Šace i „mladoženje iz snova“ Pere.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin