„Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović, Gradski Magazin

„Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović

Romantična komedija „POP ĆIRA I POP SPIRA” po romanu Stevana Sremca, biće premijerno izvedena 14. i 15. marta u 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović”.

U dramatizaciji koju je napisala Mila Mašović-Nikolić, a koju je rezirao Jovica Pavić, u fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju večne teme o odrastanju kao što su sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje od mladih ima provincijska sredina.

pozorištu, „Pop Ćira I Pop Spira” u Malom pozorištu „Duško Radović, Gradski Magazin

Raskošne kostime za komediju koja se dešava u periodu belle epoque kreirala je Milica Grbić-Komazec, scenografiju Ljubica Milanović a kompozitor je Vladimir Petričević.

U predstavi igra 12 glumaca iz ansambla, kao i mlada gostujuća glumica Ivana Adžić u ulozi Juce – Miloš Samolov/ POP SPIRA, Aleksandra Anđelković/SIDA, Ivana Adžić/JUCA, Jovo Maksić/POP ĆIRA, Marijana Vićentijević Badovinac/PERSA, Jelena Ilić/MELANIJA, Sandra Rodić Janković/ERŽA, Miloš Anđelković/ŠACA, Damjan Kecojević/PERA, Dušica Sinobad/FRAU GABRIJELA, Jovana Cvetković/SAVKA, Alek Rodić/POP OLUJA i Goran Balančević/ARKADIJE.

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ je romantična komedija u kojoj dve popovske kuće žive u idili, sve dok se u njihovim životima ne pojavi mladi učitelj u kome obe porodice vide savršenu priliku za udaju svojih kćeri. Centralni zaplet i mnoge peripetije o kojima nas izveštava seoska tračara bazirane su na avanturi koja se dešava između ljubavnih parova – popovskih kćeri Jule i Melanije, seoskog momka Šace i „mladoženje iz snova“ Pere.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski Magazin

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

Kompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i …

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak, Gradski Magazin

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak

Kyndryl (Kindril), najveći svetski dobavljač usluga IT infrastrukture, i Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin