vreme, POSLE -12, IDEMO NA +19 Kakva temperaturna klackalica! Precizna prognoza do Nove godine, DAN PO DAN, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

POSLE -12, IDEMO NA +19 Kakva temperaturna klackalica! Precizna prognoza do Nove godine, DAN PO DAN

Prof. Dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ objavio je detaljnu vremensku prognozu po danima do 31. decembra kada nam se kalendarski završava ova godina.

Po svemu sudeći, očekuje nas temperaturni rolerkoster, malo padavina, i slika koja – reklo bi se, ne priliči baš pravoj zimi.

Prognoza vremena za četvrtak, 23. 12. 2021. godine

Danas, posle vedrog vremena, u toku dana doći će do umerenog naoblačenja sa severa, ali će se zadržati suvo vreme. Vetar slab i umeren, južnih smerova, u pojačanju. Najniža temperatura od -12 do -4 (u Beogradu od –6 do –4 °S), a najviša dnevna od 0 do 7 °S (u Beogradu oko 5 °S).

Prognoza vremena za petak, 24. 12. 2021. godine

Prognozira se umereno oblačno vreme, uz slabljenje jutarnjeg mraza i nagli porast dnevne temperature. Vetar umeren i jak, južnih smerova. Najniža temperatura u većem delu Srbije od -2 do +2 °S, a na jugoistoku do -7 °S (u Beogradu od 2 do 4 °S). Najviša temperatura od 5 °S na jugoistoku do 15 °S na zapadu Srbije (u Beogradu oko 14 °S).

Prognoza vremena za subotu, 25. 12. 2021. godine

Pretežno oblačno, toplo i vetrovito, povremeno sa slabom kišom u Vojvodini. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni. Najniža temperatura od -2 do 9 °S (u Beogradu od 7 do 9 °S), a najviša dnevna od 8 na jugoistoku do 19 °S na zapadu Srbije (u Beogradu od 15 do 17 °S).

Prognoza vremena za nedelju, 26. 12. 2021. godine

Pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom u svim krajevima. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 1 do 9 °S (u Beogradu od 8 do 9 °S), a najviša dnevna od 8 do 16 °S (u Beogradu od 14 do 16 °S).

Izgledi vremena u periodu od 27. 12. do 31. 12. 2021. godine

U ponedeljak, utorak i sredu (27., 28., i 29. 12. 2021. godine) očekuje se pretežno oblačno, vetrovito i toplo vreme, povremeno sa kišom.

Izgledi vremena za četvrtak, 30. 12. 2021. godine

U četvrtak, 30-tog 12. 2021. godine, očekuje se slabljenje i prestanak jugoistočnog vetra, zahlađenje u odnosu na prethodne dane i umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom koja bi postepeno prelazila u susnežicu i vlažan sneg. Temperaturni režim biće na granici kiša-sneg, te će postojati uslovi i za kišu i za sneg. Počeće da duva pojačan severozapadni vetar.

Izvor: Gradski magazin/Blic

O Marija S.

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin