terapeut, Potreban vam je ljubavni terapeut, Gradski Magazin

Potreban vam je ljubavni terapeut

Vaš ljubavni odnos više ne funkcioniše baš najbolje? Ništa više nije kao ranije? Ahhh…ta ljubav! Potreban vam je ljubavni terapeut.

 Ljubav… to divno osećanje, leptirići u stomaku, poletnost, mač sa dve oštrice. Ljubav ponekad može da vas košta dosta živaca. Ne spavate noćima, razmišljate o prošlosti, mogućim greškama i srećnim danima kojih više nema. Sve se promenilo?

Prvo i najvažnije je to da moramo shvatiti da se vremenom odnosi uglavnom menjaju i da ih mi moramo prihvatiti onakve kakvi jesu. Naravno, mogu se promeniti kako na gore tako i na bolje. Suština se ogleda u tome da se činjenično stanje mora dostojno prihvatiti ma koliko teško ono bilo. Ljubavni terapeut je jedan mali glas razuma duboko u vama koji se plaši da progovori dok vaša ljubavna vatra gori punim plamenom. Kada ljubav nestane sami ga gušite, kako bi našli bilo koje opravdanje za novonastalu situaciju koja vam se nikako ne dopada. terapeut, Potreban vam je ljubavni terapeut, Gradski Magazin

U čemu je štos? Ljubav ili zabluda? Onog trenutka kada se vaša voljena osoba udalji od vas, sa čime smo se svi susreli bar jednom u životu najmanje sto će nam pomoći je panika koja je odličan prijatelj sa ishitrenim reakcijama i postupcima. Ne paničite! Nije stao svet! Možda će se sve promeniti na bolje, a možda i neće. Vreme je definitivno najbolji pokazatelj. Ne zaboravite da se sve dešava sa razlogom.

Najčešća ženska teza je: “Ali on mene ne zove toliko često kao ranije…U čemu je problem? Da li sam nešto pogrešila? ” Opažate nešto čudno u sklopu ove rečenice? Krivite sebe, tražite opravdalje za postupke vašeg partnera i još više srljate u propast. Recite “STOP!” i ne padajte u depresiju. Jednostavno imajte u glavi da niko nije vredan vaših suza. Svako ko vam stvara osećaj tuge i napetosti ne bi trebao više da ima mesta u vasem životu. Prihvatite to!

terapeut, Potreban vam je ljubavni terapeut, Gradski Magazin

Vremenom počinje i ljubomora. Sklop elemenata koji čine ljubomoru je različit i zavisi od situacije, kao i od toga kako je osoba percipira. Kada nastupi udaljavanje između dve osobe koje su predhodno bile srećne jedna pored druge i ljubomora istog momenta počinje svoj “nastup” na tkz. romantičnom podijumu. Da li tada sve gubi smisao? Zavisi…Ako je u granicama normale ne mora da bude kobna, dok ne pređe već pomenutu granicu normale i preraste u posesivnost ili patološku ljubomoru.

Naučite da se pomirite sa novonastalom situacijom bez sukoba i ružnih reči. U životu, neke stvari prosto moramo prihvatiti, hteli to mi ili ne. Ne dozvoljavajte sebi da u bilo čijim očima ostavite utisak emocijonalno rastrojene i nestabilne osobe.

Strah od prevare! Pa znate kako…Ako planirate da se svakodnevno tresete i razmišljate o tome da li će vas prevariti, onda je ipak bolja opcija da sebi kupite psa i ostavite partnera. Tako ćete jedino biti sigurni! Prevaru da sprečite- ne možete. Ako je neko rešio da vas prevari to će i uraditi, pa makar vi odlučili da dubite na trepavicama kako se to ne bi desilo. Tako da…Opustite se. Bitno je samo da upoznate sebe i utvrdite da li bi mogli da pređete preko prevare ili ne.

terapeut, Potreban vam je ljubavni terapeut, Gradski Magazin

Sami se izborite sa situacijom. Pokušajte da se kontrolišete i racionalno sagledate svaki problem. Uostalom, kada nešto krene po zlu ne možete slušati tuđe savete i nadati se adekvatnom rešenju. Svako je kovač svoje sudbine. Dajte sami sebi malo prostora i kockice će se same složiti u vašoj glavi. Probudite vašeg odavno uspavanog ljubavnog terapeuta!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin