, Povećajte vizuelno kvadraturu doma svetlim enterijerom, Gradski Magazin

Povećajte vizuelno kvadraturu doma svetlim enterijerom

, Povećajte vizuelno kvadraturu doma svetlim enterijerom, Gradski MagazinSvetli enterijeri, sa dovoljno količine prirodne svetlosti, veoma su prijatni, a pritom doprinose i vizuelnom efektu većeg prostora. Ovakve enterijere je lakše uređivati od tamnijih enterijera, sa manje izvora svetlosti, pa dizajneri enterijera posebnu pažnju posvećuju načinima kako da se u domu naglasi osvetljenost. Sa vama delimo neke korisne savete o uređenju ambijenata tako da izgledaju svetlije i prostranije.

Prostorije koje imaju velike prozore, terase i svetlarnike imaju pravu količinu prirodne svetlosti, a ukoliko želite da je naglasite, predlog je da zidove obojite u svetle nijanse, a plafone u čistu belu. Za ovakav ambijent, idealan za dnevni boravak, važno je birati svetle krupnije komade nameštaja. Jedan od predloga je ugaona garnitura GALIJA LUX M u svetlo sivom štofu, a uz koju se odlično uklapaju klub stolovi BJ-9852 i BJ-9851.

Na transformaciju prostora u potpunosti utiču i veštački izvori svetlosti, pa možete biti maštoviti pri izboru dodatnog osvetljenja. Za večernje sate kao dekoraciju možete koristiti lampione, sveće i druge ambijentalne izvore svetlosti, a potpuni ugođaj pružiće vam udobni jastuci ili omiljeno mekano ćebe.

Dizajn i raspored nameštaja, kao i slobodan površinski prostor, takođe mogu uticati na to da prostor deluje veći nego što jeste. Birajte veće i više komade nameštaja, a na sredini prostorije izbegavajte veliki nameštaj. Sjajnu kombinaciju savremenog dizajna za dnevni boravak čine vitrine PIANO V60-1KSV/PN i PIANO V90-2KS1F/PN, u kombinaciji sa TV stolom PIANO TV120-1K2F/PN, a obavezan dodatak je i klub sto PIANO KLS-1F. Viseća polica PIANO VP90/PN može poslužiti za dekoraciju i odlaganje sitnica.

Neka dekoracija bude minimalna, najbolje u pastelnim bojama, a sa dodatnim zelenim biljkama, nema greške.

Za trpezariju je odličan odabir trpezarijski sto K-1, sa staklenom pločom, budući da transparentne staklene površine doprinose prozračnosti ambijenta, a uz njega se uklapaju moderne trpezarijske stolice Y-163.

Otvorena polica MAURO (MXXR331) u beloj boji može da bude praktična za odlaganje omiljenih knjiga ili dekoracije.

Savet je da podovi budu u svetlim nijansama, a za dodatni efekat prostranijeg ambijenta bilo bi dobro da nameštaj bude odvojen od zida, jer nameštaj postavljen uz zidove jasno ocrtava granice prostora i naglašava koliko je taj prostor mali.

Velika ogledala u predsoblju su odličan izbor, jer ostavljaju utisak vizuelno većeg prostora, dok reflektovanje svetlosti doprinosi efektu dodatne osvetljenosti ambijenta. Cipelar HUGO 24 OG i cipelar HUGO 23 OG, u kombinaciji ogledala i dekora aritsan hrasta, pružaju prostoru baš takav efekat, a istovremeno su i izuzetno korisni.

Odaberite tanje zavese, kako bi ambijenti izgledali još svetlije i veće, a drapere postavite po punoj dužoni zidova na kojima su prozori, jer će izgledati da su postavljeni preko cele površine zida. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju da na podu bude što više slobodnog prostora, jer će se prostor činiti većim, a tome pomažu i svetli tepisi, bez jarkih šara i dezena.

Dobro razmotrite ove savete i njihovom primenom učinite svoj dom prostranijim i još lepšim za uživanje.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin