Vojska Srbije, Povodom Dana srpskog jedinstva, Ministarstvo odbrane organizuje izložbu: ”LAZAR 3” I ”MILOŠ” NA UŠĆU, Gradski Magazin
Foto: Ministarstvo odbrane

Povodom Dana srpskog jedinstva, Ministarstvo odbrane organizuje izložbu: ”LAZAR 3” I ”MILOŠ” NA UŠĆU

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se obeležava sutra, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od 8 časova organizovaće prikaz naoružanja i vojne opreme na Ušću.

Posetioci će moći da vide više od 130 borbenih i neborbenih sistema, te brojno naoružanje i vojnu opremu.

Prema rečima pukovnika Slavka Rakića iz Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane, biće prikazana borbena i terenska vozila, artiljerijska oruđa i sistemi, školski avioni, bespilotne letelice, helikopteri, sistemi PVO, sredstva i oprema specijalnih jedinica i brojna druga sredstva naoružanja i vojne opreme koja se upotrebljavaju u Vojsci Srbije, od kojih je 80 odsto iz domaće odbrambene industrije.

– Imaćemo prilike da vidimo više od 30 sredstava naoružanja “u koloni” koja su u završnoj fazi ispitivanja pre predaje Vojsci Srbije i tu će biti borbena oklopna vozila “lazar 3” i “miloš” kao i samohodne top-haubice “nore”, modernizovani “ognjevi” i “pasarsi” – ističe pukovnik Rakić.

– Osim ovih sredstava, više od 15 privrednih društava izložiće svoj reprezentativni deo programa.

Na posebnom štandu, Vojnotehnički institut prikazaće način projektovanja vazduhoplova, guseničnih i točkaških vozila, eksperimentalna ispitivanja u vazdušnom tunelu, a biće izloženi i trenažer za obuku posada tenka, antidron sistem i optoelektronske uređaja.

– Naši građani biće u prilici da obiđu i štand Vojne akademije gde će moći da se informišu o studijskim programima i nastavnim programom srednjih vojnih škola, a zainteresovani će u vazdušnoj streljani moći da se oprobaju u gađanju savremenim takmičarskim vazdušnim puškama – kaže pukovnik Rakić.

VOJNI ROK

Uprava za obaveze odbrane prezentovaće sve informacije o dobrovoljnom služenju vojnog roka, dok će Vojni muzej pripremiti izložbu o istorijatu Vojske Srbije sa posebnim akcentom na vreme proboja Solunskog fronta. Program traje ceo dan.

Foto: Ministarstvo odbrane

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin

Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela

Blagodeti vune, kao najboljeg priodnog materijala brojne su zbog lekovitih svojstava vune i njenog uticaja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin