Najnovije Vesti
Sony, Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore, Gradski Magazin

Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore

Lemuri i languri koji trenutno borave u rezervatu Port Lympne u Kentu dobili su priliku da, zahvaljujući moćnim Sony BRAVIA X90C 4K televizorima, vide realistične i detaljne prikaze svojih prirodnih staništa na Javi i Madagaskaru.

Ova kampanja je deo čuvenog višestepenog programa „Povratak u divljinu“ u okviru kojeg se primati pripremaju za povratak u zaštićena područja svog prirodnog staništa tokom 2016. godine. Televizijski prikaz egzotičnih prašuma je jedan od koraka koji bi trebalo da pomogne lemurima i langurima da se naviknu na novo okruženje i situacije koje ih očekuju.

Zaposleni u rezervatu Port Lympne stalno tragaju za novim načinima da stimulišu životinje, ističe Sajmon Džefri, menadžer za životinje u ovom rezervatu, i dodaje da je uvođenje televizora osmišljeno sa idejom da zainteresuje životinje za njihova prirodna staništa.

„Iako su naša ograđena staništa napravljena tako da u najvećoj mogućoj meri liče na prirodna, odlučili smo da životinjama damo mogućnost da zavire u divljinu koja bi mogla da postane njihov novi dom. Sony BRAVIA 4K televizori pružaju toliko jasnu i detaljnu sliku da vam se čini da ste zaista tamo“, naglašava on.

Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore, Gradski Magazin

Nove BRAVIA X90C televizore odlikuje zadivljujuća 4K rezolucija koja donosi četiri puta više detalja nego HD prikaz. Zahvaljujući 4K procesoru X1, jasnoća i kontrast svake scene su još živopisniji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran omogućava uživanje u najširem opsegu boja, što posebno dolazi do izražaja pri prikazivanju bogatih zelenih nijansi kišnih šuma.

Naredne faze programa „Povratak u daljinu“ uključuju obezbeđenje adekvatne infrastrukture, monitoring timova na terenu pre i posle puštanja životinje i izgradnju odgovarajućih ograđenih područja kako bi one mogle da se naviknu na novi dom i postepenu promenu ishrane. Veterinari i čuvari su takođe uključeni u proces kako bi prelazni period prošao što glatkije.

Rezervat Port Lympne, jedan od najvećih parkova za divlje životinje u Ujedinjenom Kraljevstvu i deo međunarodno priznate dobrotvorne fondacije Aspinal, posvećen je zaštiti retkih i ugroženih vrsta i njihovim povratkom u zaštićena područja u divljini. Ovaj rezervat je aktivno uključen u programe razmene i uzgajanja životinja širom sveta i beleži brojne uspehe na ovom polju.

O seriji televizora X90C

Televizore iz nove serije Sony BRAVIA X90C odlikuje neverovatna debljina od samo 4,9 milimetara, što doprinosi njihovom elegantnom izgledu i funkcionalnosti. Osim toga, omogućen je i zadivljujući 4K prikaz izuzetne jasnoće, živopisnih boja i kontrasta.

Moćni 4K X1 procesor pruža odličan kvalitet slike bez obzira na vrstu sadržaja koji gledate. Svaki izvor sadržaja, bilo da je u pitanju TV program, Blu-Ray video zapisi, DVD-ovi ili 4K snimci sa Interneta, prolazi kroz inteligentnu analizu i unapređuje se na nivo približan 4K rezoluciji.

Modeli iz serije BRAVIA donose još živopisnije boje – sada dodatno poboljšane 4K procesorom X1 sa funkcijom Precision Colour Mapping koja prikazuje svo bogatstvo crvenih, zelenih i plavih nijansi. Zahvaljujući TRILUMINOS ekranu, svojstvenom Sony televizorima, uživaćete u najširem opsegu tonova.

Model X90C ima i podršku za  HDR, što znači da pruža širi dinamički opseg osvetljenja, čime se ostvaruje moćniji kontrast. Na taj način, otkrivaju se suptilni detalji slike, od detaljnih nijansi crne boje i senki do najsvetlijih nijansi, uključujući i tonove bele boje.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!, Gradski Magazin

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!

BRUKA ĆURKA JE BAGET OBROK SENDVIČ KOJI GOVORI SVE SVETSKE JEZIKE I JEDAN JE OD …

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.