Sony, Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore, Gradski Magazin

Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore

Lemuri i languri koji trenutno borave u rezervatu Port Lympne u Kentu dobili su priliku da, zahvaljujući moćnim Sony BRAVIA X90C 4K televizorima, vide realistične i detaljne prikaze svojih prirodnih staništa na Javi i Madagaskaru.

Ova kampanja je deo čuvenog višestepenog programa „Povratak u divljinu“ u okviru kojeg se primati pripremaju za povratak u zaštićena područja svog prirodnog staništa tokom 2016. godine. Televizijski prikaz egzotičnih prašuma je jedan od koraka koji bi trebalo da pomogne lemurima i langurima da se naviknu na novo okruženje i situacije koje ih očekuju.

Zaposleni u rezervatu Port Lympne stalno tragaju za novim načinima da stimulišu životinje, ističe Sajmon Džefri, menadžer za životinje u ovom rezervatu, i dodaje da je uvođenje televizora osmišljeno sa idejom da zainteresuje životinje za njihova prirodna staništa.

„Iako su naša ograđena staništa napravljena tako da u najvećoj mogućoj meri liče na prirodna, odlučili smo da životinjama damo mogućnost da zavire u divljinu koja bi mogla da postane njihov novi dom. Sony BRAVIA 4K televizori pružaju toliko jasnu i detaljnu sliku da vam se čini da ste zaista tamo“, naglašava on.

Sony, Povratak u divljinu uz Sony 4K televizore, Gradski Magazin

Nove BRAVIA X90C televizore odlikuje zadivljujuća 4K rezolucija koja donosi četiri puta više detalja nego HD prikaz. Zahvaljujući 4K procesoru X1, jasnoća i kontrast svake scene su još živopisniji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran omogućava uživanje u najširem opsegu boja, što posebno dolazi do izražaja pri prikazivanju bogatih zelenih nijansi kišnih šuma.

Naredne faze programa „Povratak u daljinu“ uključuju obezbeđenje adekvatne infrastrukture, monitoring timova na terenu pre i posle puštanja životinje i izgradnju odgovarajućih ograđenih područja kako bi one mogle da se naviknu na novi dom i postepenu promenu ishrane. Veterinari i čuvari su takođe uključeni u proces kako bi prelazni period prošao što glatkije.

Rezervat Port Lympne, jedan od najvećih parkova za divlje životinje u Ujedinjenom Kraljevstvu i deo međunarodno priznate dobrotvorne fondacije Aspinal, posvećen je zaštiti retkih i ugroženih vrsta i njihovim povratkom u zaštićena područja u divljini. Ovaj rezervat je aktivno uključen u programe razmene i uzgajanja životinja širom sveta i beleži brojne uspehe na ovom polju.

O seriji televizora X90C

Televizore iz nove serije Sony BRAVIA X90C odlikuje neverovatna debljina od samo 4,9 milimetara, što doprinosi njihovom elegantnom izgledu i funkcionalnosti. Osim toga, omogućen je i zadivljujući 4K prikaz izuzetne jasnoće, živopisnih boja i kontrasta.

Moćni 4K X1 procesor pruža odličan kvalitet slike bez obzira na vrstu sadržaja koji gledate. Svaki izvor sadržaja, bilo da je u pitanju TV program, Blu-Ray video zapisi, DVD-ovi ili 4K snimci sa Interneta, prolazi kroz inteligentnu analizu i unapređuje se na nivo približan 4K rezoluciji.

Modeli iz serije BRAVIA donose još živopisnije boje – sada dodatno poboljšane 4K procesorom X1 sa funkcijom Precision Colour Mapping koja prikazuje svo bogatstvo crvenih, zelenih i plavih nijansi. Zahvaljujući TRILUMINOS ekranu, svojstvenom Sony televizorima, uživaćete u najširem opsegu tonova.

Model X90C ima i podršku za  HDR, što znači da pruža širi dinamički opseg osvetljenja, čime se ostvaruje moćniji kontrast. Na taj način, otkrivaju se suptilni detalji slike, od detaljnih nijansi crne boje i senki do najsvetlijih nijansi, uključujući i tonove bele boje.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu, Gradski Magazin

Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu

Rešite se bolova, stresa i problema sa spavanjem. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda …

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin