Art, Prateći program 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala Performansi, Urban hajk, Art branč i vođenje kroz postavku, Gradski Magazin

Prateći program 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala Performansi, Urban hajk, Art branč i vođenje kroz postavku

U sredu 30. juna u periodu od 18.00 do 19.00 sati, Sanja Ćopić i Sonja Radaković izvešće performanse u prostoru Muzeja grada Beograda.


Sanja Ćopić se radom Važno je da budeš svesna svega u svakom trenutku, obraća posmatračima direktno, postajući glavni lik toka svesti koji postaje kompilacija, obrnuta arhiva, jer je projektovan ne prema prošlosti nego prema budućnosti. Performans Sonje Radaković Zauzeto odvija se fizički u međuprostorima na granici između javnog i privatnog. Sonja Radaković i grupa performera eruptivno izvode svakodnevne pokrete, na prvi pogled obične, ali koje uporno ponavljanje čini otuđujućim i uznemirujućim.

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg Oktobarskog salona, u jutarnjim časovima svake druge subote ispred Muzeja Jugoslavije, Kulturni centar Beograda – u čijoj se organizaciji ova manifestacija održava već 58. put – nudi program za ljubitelje umetnosti i aktivnog života. Poklonici outdoor kulture imaće mogućnost da od ranih jutarnjih časova u subotu 3. jula učestvuju u OS Urban hajku, a zatim da prisustvuju OS Art branču.

Prateći temu ovogodišnjeg Oktobarskog salona – Sanjari, zainteresovane za ovu vrstu programa tokom šetnje čekaju priče o snovima arhitekata, umetnika i nekadašnjih političara, a zatim, u hladu borova, uz kafu i sladoled, razmišljanja savremenih mislilaca na temu sanjarenja.

Tokom prvog hajka o arhitekturi i umetnosti razgovaraćemo sa Anom Knežević, Katarinom Konstandinović i Anom Panić, istoričarkama umetnosti, dok će gost Art branča biti Darko Radosavljević. Svi zainteresovani za OS Urban hajk program mogu se prijaviti na adresu jovana.radovanovic@kcb.rs. Broj hajkera je ograničen na 30. Broj mesta za OS Art branč nije ograničen.

U nedelju 4. jula od 13 časova, biće održano vođenje kroz deo postavke izložbe 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala Sanjari u Muzeju grada Beograda. Kroz aktuelu postavku, publiku će sprovesti Katarina Kostandinović, istoričarka umentnosti i kustoskinja Kulturnog centra Beograda.

Inače, prvi ratni beogradski Oktobarski salon, 34. po redu održan je 31.10.1991 U Beogradu o to prvi u kojem su radove birali selektori, umesto tradicionalnog žirija.
Izvor: Tajmlajn.net

O Jelena Filipović

Proveri takođe

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin