Savamala, PRATEĆI PROGRAM SAVAMALA BOOK FESTA, Gradski Magazin

PRATEĆI PROGRAM SAVAMALA BOOK FESTA

Od 22. do 28. marta, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), održaće se prvi Savamala Book fest, u organizaciji Mikser House-a, City Magazina i MakArt Distribucije, a podržan od strane Erste Banke.

Tokom sedam dana trajanja festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, a prvi savamalski festival knjige, svečano će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade, Filip David.

Prvog dana festivala u 19 časova, Filip David, Biljana Srbljanović i Vladimir D. Janković, vodiće razgovor o intrigantnom romanu Mišela Uelbeka “Pokoravanje”, dok će se u 20 časova održati predstvljanje knjiga izdavačke kuće LOM, “Venerini i ostali bregovi” i “Sabrina”. Narednog dana će se u 12 časova odviti dečija čitalačka radionica posvećena knjizi “Baka gangster”, dok je večernji program rezervisan za razgovor sa Bojanom Babićem “Da probate nešto ilegalno” u 19 časova i “O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu” u 20 časova.

Treći dan festivala, 24. mart, rezervisan je za promociju knjiga “Da li ste vi žaba” (12 časova), izdavačke kuće Odiseja, “U susret beogradskom čitaču” (19 časova) i razgovor povodom knjige “Destinacija kao brend / Uzbudljivi gradovi” izdavačke kuće Clio o kojoj će govoriti Milena Dragićević Šešić, Petar Peca Popović i Goran Tomka (20 časova). Vladimir Arsenijević, Ana Pejović i Mariane Jungmajer će 25. marta u 19 časova predstaviti festival “Krokodil” dok će sat vremena kasnije Obrad Savić i Jovan Cekić predstaviti nova izdanja FMK-a.

Četvrtak će biti u znaku stripa, kada će Boris Stanić i izdavačka kuća Komiko upoznati posetioce sa biografijama u stripu (18 časova), System Comics će prezentovati album “Linije fronta” izdat povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata (19 časova), a Darkwood izdavaštvo će u 20 časova razgovarati o popularizaciji stripova kroz masovne medije. U petak, 27. marta, u 19 časova, Mikal Hem, Vojislav Lalić, Sofija Vuković vodiće razgovor o knjizi “Želite li da postanete diktator (priručnik)”, dok će u 20 časova knjige potpisivati Jelena Lengold.

Prvi Savamala Book fest biće otvoren za posetioce od 22. do 28. marta, od 12 do 22 časa, odnosno od 10 do 22 časa u subotu, jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.

www.mikser.rs  

www.makart.rs

www.citymagazine.rs

 

PROMO VIDEO FESTIVALA:

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin