Savamala, PRATEĆI PROGRAM SAVAMALA BOOK FESTA, Gradski Magazin

PRATEĆI PROGRAM SAVAMALA BOOK FESTA

Od 22. do 28. marta, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), održaće se prvi Savamala Book fest, u organizaciji Mikser House-a, City Magazina i MakArt Distribucije, a podržan od strane Erste Banke.

Tokom sedam dana trajanja festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, a prvi savamalski festival knjige, svečano će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade, Filip David.

Prvog dana festivala u 19 časova, Filip David, Biljana Srbljanović i Vladimir D. Janković, vodiće razgovor o intrigantnom romanu Mišela Uelbeka “Pokoravanje”, dok će se u 20 časova održati predstvljanje knjiga izdavačke kuće LOM, “Venerini i ostali bregovi” i “Sabrina”. Narednog dana će se u 12 časova odviti dečija čitalačka radionica posvećena knjizi “Baka gangster”, dok je večernji program rezervisan za razgovor sa Bojanom Babićem “Da probate nešto ilegalno” u 19 časova i “O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu” u 20 časova.

Treći dan festivala, 24. mart, rezervisan je za promociju knjiga “Da li ste vi žaba” (12 časova), izdavačke kuće Odiseja, “U susret beogradskom čitaču” (19 časova) i razgovor povodom knjige “Destinacija kao brend / Uzbudljivi gradovi” izdavačke kuće Clio o kojoj će govoriti Milena Dragićević Šešić, Petar Peca Popović i Goran Tomka (20 časova). Vladimir Arsenijević, Ana Pejović i Mariane Jungmajer će 25. marta u 19 časova predstaviti festival “Krokodil” dok će sat vremena kasnije Obrad Savić i Jovan Cekić predstaviti nova izdanja FMK-a.

Četvrtak će biti u znaku stripa, kada će Boris Stanić i izdavačka kuća Komiko upoznati posetioce sa biografijama u stripu (18 časova), System Comics će prezentovati album “Linije fronta” izdat povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata (19 časova), a Darkwood izdavaštvo će u 20 časova razgovarati o popularizaciji stripova kroz masovne medije. U petak, 27. marta, u 19 časova, Mikal Hem, Vojislav Lalić, Sofija Vuković vodiće razgovor o knjizi “Želite li da postanete diktator (priručnik)”, dok će u 20 časova knjige potpisivati Jelena Lengold.

Prvi Savamala Book fest biće otvoren za posetioce od 22. do 28. marta, od 12 do 22 časa, odnosno od 10 do 22 časa u subotu, jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.

www.mikser.rs  

www.makart.rs

www.citymagazine.rs

 

PROMO VIDEO FESTIVALA:

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Kulturna banja – Vrnjačka Banja! Najavljen 46. Festival filmskog scenarija!, Gradski Magazin

Kulturna banja – Vrnjačka Banja! Najavljen 46. Festival filmskog scenarija!

Festival filmskog scenarija Vrnjačka Banja, 46. po redu, održaće se u srpskoj kraljici banjskog turizma …

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin