, Pratite onlajn otvaranje Izložbe „Novi Sad i Novosađani“, Gradski Magazin

Pratite onlajn otvaranje Izložbe „Novi Sad i Novosađani“

Cele godine Novi Sad će biti prava Evropska prestonica kulture, pa se proslavi ove titule pridružuju sve institucije od značaja, uključujući Istorijski arhiv Grada Novog Sada. Želeći da sugrađanima poklone retrospektivu izgleda grada iz 70-tih i 80-tih godina prošloga veka, u holu Arhiva se u ponedeljak, 14.02. u 13h otvara izložba „Novi Sad i Novosađani“.

, Pratite onlajn otvaranje Izložbe „Novi Sad i Novosađani“, Gradski Magazin

Ova izložba će se sastojati od 12 panela na kojima će biti poređane fotografije Novog Sada na kojima se vidi ljubav prema svom gradu, njegovim ulicama, trgovima, parkovima, zgradama, Dunavu i keju, ali pre svega prema ljudima koji ovaj grad i čine. Izložbu će otvoriti pomoćnik gradonačelnika Stanko Ljubičić, a obratiće se i direktor Dnevnika RTV Dušan Vlaović. Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj gostiju na otvaranju biće ograničen, ali je svim zainteresovanima omogućeno da događaj prate onlajn na OVOM LINKU.

Autentična vojvođanska i novosadska kompanija Neoplanta podržala je organizaciju ove izložbe, jer je ona deo istorije grada, a sam njen naziv je i prvo zvanično ime Novog Sada – Neoplanta. Ljubav prema gradu u kome žive i rade, vidi se i u njihovom novom logotipu, koji spaja Petrovaradin i grad novim Žeželjevim mostom, simbolom otpora Novosađana svim nedaćama koje su ih zadesile. Zato saradnja i podrška institucija i kompanija u ovoj godini treba da bude izraženija, a za glavni grad Vojvodine na široooko da se čuje. Ova postavka će biti izložena u holu Istorijskog arhiva u naredna tri meseca, a ukoliko ne budete u mogućnosti da prisustvujete onlajn otvaranju ili da je posetite uživo, od sutra ćete moći da je pogledate je na zvaničnom sajtu Neoplante.

 

Foto: Istorijski arhiv grada Novog Sada

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak, Gradski Magazin

QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak

Istinski ljubitelji filmova znaju da svaki odlazak u bioskop pričinjava ogromno zadovoljstvo. Veliki ekran, jasni …

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin