Najnovije Vesti
PRAVOPIS NA ŠKOLSKIM STEPENICAMA, Gradski Magazin

PRAVOPIS NA ŠKOLSKIM STEPENICAMA

„Pametne stepenice“ na kojima su ispisane najčešće pravopisne greške koje učenici prave, kao i njihovi ispravno napisani oblici, osvanule su jutros u osnovnoj školi „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju.
PRAVOPIS NA ŠKOLSKIM STEPENICAMA, Gradski Magazin
Roma Company inicirala je zajedno sa OŠ „Ilija Birčanin“ akciju postavljanja tačnih i pogrešnih izraza na stepenicama sa idejom da učenici, vizuelno lakše upamte kako se pravilno pišu određene reči i da više ne prave greške.
Na crvenoj podlozi ispisane su pogrešne, a na zalenoj ispravno napisane reči. Na crvenoj, sa leve strane stepenica stoji reč : “nemogu“ pogrešno napisana kao jedna reč, a sa desne na zelenoj podlozi ispisano je pravlino „ne mogu“. Boje su namerno upotrebljene, kako bi đacima ostalo u pamćenju šta je ispravno, a sta pogrešno. Najčešće greške koje učenci prave su i na rečima: “izvinuo“ umesto „izvinio“ što je pravilno; pogrešno je „višlji“, a pravilno „viši“, greše i kod upotrebe pomoćnog glagola biti u prvom licu jednine aorista: „ja bi“, umesto ispravog oblika: “ja bih“…
„Ovim putem se iskreno zahvaljujemo Roma Company na pomoći koju su nam pružili, a pre svega, što su nam jedan deo škole ukrasili i spojili lepo sa korisnim. Mislim da će đacima, a i pojedinim roditeljima, bar malo, pomoći da isprave pravopisne greške,” izjavio je Bogi Gogić, direktor OŠ „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.