Warning: getimagesize(https://gradskimagazin.rs/wp-content/uploads/2016/07/Prijem-olimpijaca-kod-predsendika-RS_023.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/plugins/blog2social/includes/Meta.php on line 215
Predsednik Republike Srbije primio članove Olimpijskog tima
Najnovije Vesti
Predsednik Republike Srbije, Predsednik Republike Srbije primio članove Olimpijskog tima, Gradski Magazin

Predsednik Republike Srbije primio članove Olimpijskog tima

Predsednik Republike Srbije priredio je prijem  za članove Olimpijskog tima Srbije

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio je danas članove Olimpijskog tima Srbije koji će našu zemlju predstavljati na Igrama u Riju i tom prilikom je uručio zastavu Srbije generalnom sekretaru Olimpijskog komiteta Srbije Đorđu Višackom koji je dalje predao sportistima.

“Ispraćao sam vas već, i pre mene su neki drugi, i posle mene će drugi, ali se danas osećam drugačije jer ste za ove četiri godine podigli ponos, pokazali da možete, ispunili ste normu i ušli u krug najboljih na svetu. Vi ste već pobedili. Ko god da osvoji medalje biće to medalja svih vas,” rekao je Nikolić.

U ime Olimpijskog komiteta Srbije generalni sekretar Đorđe Višacki uručio je olimpijcima amajlije „Pančićeve omorike“:

„Pred Olimpijske igre u Londonu smo prvi put našim olimpijcima uručili amajlije “Pančićeve omorike” kao simbol svega onogo što ovo drvo koje raste u Srbiji nosi u sebi i prkosi svemu onome što priroda pruži kao izazov. Verujemo da su to osobine koje krase sportiste Srbije i da će oni noseći ovu amajliju oko vrata dobiti ono malo dodatne sreće i snage kada se budu približli ostvarenju svojih snova.”

Višacki je istakao da je 104 spotista Srbije izborilo plasman na Igre u Riju, ali da nažalost Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće biti u prilici da se takmiči na Olimpijskim igrama nakon čega joj je uručio amajliju.

U ime Olimpijskog tima Srbije kapiten košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić uručio je amajliju “Pančićeve omorike” predsednku Nikoliću, dok je Milica Mandić, olimpijsa šampionka iz Londona ministru omladine i sporta uručila set značaka Olimpijskog tima Srbije za OI Rio 2016.

U ime sportista prisutnima se obratila Milica Mandić:

“U svoje ime i ime svih sportista članova Olimpijskog tima Srbije mogu da kažem da je predstavljanje svoje zemlje na Olimpijskim igrama najveće sportska čast. Pred nama je trenutak koji svi mi sanjamo, za koji se borimo i žrtvujemo i koji čekamo duge četiri godine. Put Rija krećemo sa željom da pokažemo sve što znamo, da budemo najbolji kada je najpotrebnije i da damo sebe, kako bismo u Riju napravili onaj rezultat koji će svima doneti radost i čitavu naciju učiniti ponosnom.”

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da ima veću tremu nego pre četiri godine kada se na istom mestu obračao u ime sportista pred polazak na Olimpijske igre u London.

“Svako od vas zna koliko godina truda, suza i znoja potrebno da biste predstavljali svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Želim vam da prevaziđete svoje ciljeve”, rekao je Udovičić.

O Tamara Stević

Proveri takođe

VAŽNO JE DA ZNAMO ŠTA JEDEMO, Gradski Magazin

VAŽNO JE DA ZNAMO ŠTA JEDEMO

Istraživanja pokazuju da su teme zdravije ishrane i poznavanja nutritivnog sastava proizvoda sve važnije i …

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“  na rođendan Davorina Popovića, Gradski Magazin

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“ na rođendan Davorina Popovića

Peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’N’Ritam (D’n’R) biće održano od 22. do 25. septembra …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.