PREDSTAVA RAZBIJENI KRČAG NA FESTIVALU U TIVTU, Gradski Magazin

PREDSTAVA RAZBIJENI KRČAG NA FESTIVALU U TIVTU

PREDSTAVA RAZBIJENI KRČAG JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA NA FESTIVALU U TIVTU.

Sezonu 2015/2016. Jugoslovensko dramsko pozorište otvara učešćem na jubilarnom 10. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2015 sa predstavom Hajnriha fon Klajsta Razbijeni krčag u režiji Igora Vuka Torbice koja će biti izvedena u subotu 29. avgusta na sceni Centra za kulturu Tivat.

RAZBIJENI KRČAG, PREDSTAVA RAZBIJENI KRČAG NA FESTIVALU U TIVTU, Gradski Magazin

Predstava Razbijeni krčag učestvovala je na brojnim festivalima na kojima je osvajala nagrade. Na 20. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu Nebojša Glogovac je proglašen najboljim glumcem festivala, na 22. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci glumačke nagrade stučnog žirija “Veljko Maričić” pripale su Nebojši Glogovcu za najbolju mušku ulogu, Ljubomiru Bandoviću za epizodnu ulogu i Jovani Gavrilović  za najboljeg mladog glumca/glumicu dok je Igor Vuk Torbica dobio pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada. Na 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu Nebojša Glogovac je dobio Nagradu „Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, Svetozar Cvetković je dobio jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada a Staši Zurovcu je pripalo posebno priznanje za koreografiju i scenski pokret u predstavi. Predstava Razbijeni krčag otvorila je ovogodišnji, 29. Grad teatar u Budvi, u julu je gostovala u kazalištu Ulysses na Brionima a u oktobru će učestvovati na Borštnikovim susretima u Mariboru.

RAZBIJENI KRČAG, PREDSTAVA RAZBIJENI KRČAG NA FESTIVALU U TIVTU, Gradski Magazin

U predstavi koja je premijerno izvedena u februaru ove godine na sceni Teatra „Bojan Stupica“ igraju Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Vladica Milosavljević, Ljubomir Bandović, Marko Baćović, Jovana Gavrilović, Marko Janketić i Lazar Đukić. Scenograf je Branko Hojnik, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, dramaturg Tamara Bijelić a koreografiju i scenski pokret potpisao je Staša Zurovac.

Jugoslovensko dramsko pozorište je i prošle godine učestvovalo na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu sa predstavama Unosno mesto i Otelo za koju su nagrađeni Vojin Ćetković za najbolje glumačko ostvarenje, Nikola Đuričko za glumačku bravuru i Ljiljana Mrkić Popović za scenski govor.

 

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin