Peugeot 407, Predstavljamo Vam: Peugeot 407, Gradski Magazin

Predstavljamo Vam: Peugeot 407

Proteklih godina vozila marke Peugeot pokazala su se više nego uspešnim na tržištu automobile. Uspon Peugeota još od modela 206 i dalje se oseća. Dizajn Peugeot 407 nikoga ne ostavlja ravnodušnim, odiše dinamikom i elegancijom.

Dimenzije:

   • dužina: 4676 mm
   • širina:   1811 mm
   • visina:   2725 mm
   • zapremina prtljažnika: 407 l (simbolika ili ne)

4 0 7 se za sada može naći u 12 boja i 3 nivoa opreme unutrašnjosti. U pitanju su paketi Comfort, Sport i Executive. 2,0 HDI motor sa 136 KS poseduje glavu sa 16 ventila, a imaće i PEF filter čađi uz pomoć kojeg ispunjavaju Euro 4 normu o kvalitetu izduvnih gasova. Interesantno je da ovi dizelaši koriste aditiv koji motor sam dodaje u gorivo, a rezervoar sa aditivom se u okviru redovnog servisa dopunjava na svakih 120.000 kilometara, što vozač neće ni primetiti. Sa dvolitarskim HDI agregatom maksimalna brzina je 208 kilometara na čas, a prosečna potrošnja je 5,9 litara. Za tako nisku potrošnju je zaslužna turbina promenljive geometrije i commmon-rail sistem ubrizgavanja.

Peugeot je za 407 napred odabrao nezavisno ogibljenje, odnosno McPherson tip vešanja sa dvostrukim trouglastim ramenima, dok se nazad nalazi složeni multilink sistem. Amortizeri su gasni sa multiventilskom tehnologijom i reaguju u zavisnosti od opterećenja. Bezbednosna oprema je na vrhunskom nivou, a pored obaveznog ABS-a serijski je ugrađen i ESP. Diskovi su, naravno, na sva četiri točka, dok su prednji samoventilirajući. Pogon je na prednje točkove. Odgovor tržišta na ovaj Peugeot 407 je više nego povoljan. Za Peugeot 407 2.0 HDI sa domaćim tablama iz 2007 godine dovoljno je izdvojiti oko 6000 evra.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin