Predstavljen „Praktikum za sreću“, Gradski Magazin

Predstavljen „Praktikum za sreću“

Miona Moskovljević, u utorak, 24. marta, predstavila čitaocima svoj „Praktikum za sreću“

„Ključ za uspešnu svakodnevicu poseduju svi ljudi, ali oni ne moraju biti mađioničari da bi otvorili vrata vlastitog zadovoljstva. Dovoljno je samo da radost primetimo u običnim sitnicama i da je podelimo sa drugim osobama“, uverava gimnazijalka Miona Moskovljević, koja je u utorak, 24. marta, predstavila čitaocima svoj „Praktikum za sreću“.

„Praktikum za sreću“, Predstavljen „Praktikum za sreću“, Gradski Magazin

Na stranicama ove knjige svaki dan se može zapisati ono što bi moglo da nam bude pokretač u budućnosti, a u tom točku zajednički bi trebalo da se zavrti nešto dobro što činimo za sebe i nama bliske osobe. Recept je jednostavan. To se može i bez novca, iskrenim i toplim rečima. Mionu Moskovljević knjige čine srećnom, a njen način da druge učini srećnim bio je upravo da napiše „Praktikum za sreću“. Knjiga započinje pričom „Škola za srećne ljude” koju je autorka napisala 2012. godine. Ova priča je bila inspiracija za „Praktikum za sreću”.

„Odrasli govore kako je važno biti srećan i roditelji vole da budemo srećni, a u školi govore sve osim kako da deca budu srećna. „Praktikum za sreću“ je knjiga o tome kako da ljudi budu srećni, kako različite stvari čine različite ljude srećnim“, kaže autorka knjige Miona Moskovljević.

„Praktikum za sreću“, Predstavljen „Praktikum za sreću“, Gradski Magazin„Praktikum za sreću“, Predstavljen „Praktikum za sreću“, Gradski Magazin

Ova maturantkinja Treće beogradske gimnazije predlaže da ne zaboravimo da pohvalimo one koji lepo obavljaju svoj posao, mamu kad nam pripremi kolače, drugaricu kojoj lepo stoji haljina, drugara iz školske klupe jer mu nema premca u rešavanju jednačina, tatu koji uvek uspe da nas ohrabri kad nam planovi ne idu od ruke. O značaju ove knjige osim autorke govorili su Sanja Milutinović, profesorka srpskog jezika i književnosti, i Ranko Pivljanin, novinar. Knjiga „Praktikum za sreću“ je najbolji poklon za one koje volite. U njoj ćete pored saveta profesora iz Škole za srećne ljude naći i misli velikana o sreći i prazne stranice da ih sami popunite planom za radovanje u narednom danu. Kao što je to učinila autorka, jer „sreća je put a ne odredište“.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin