Najnovije Vesti
Milena Dravić, PREDSTAVLjENA KNjIGA O NAŠOJ DIVI: Nezaboravna Milena Dravić, Gradski Magazin

PREDSTAVLjENA KNjIGA O NAŠOJ DIVI: Nezaboravna Milena Dravić

O Mileni su govorili njena sestra Verica Dravić, Jelisaveta Seka Sablić, Dejan Mijač, Zdravko Šotra, Radoslav Rale Zelenović i Andrej Bele.

Snimkom poslednjeg valcera koji je najveća diva našeg glumišta odigrala u životu – na prošlogodišnjem festivalu Palić, sa legendarnim glumcem Brajanom Koksom, u ponedeljak je u prepunoj sali “Makavejev” Jugoslovenske kinoteke započela promocija knjige “Milena Dravić – Više od umetnosti”, autorke Tatjane Nježić.

O Mileni su govorili njena sestra Verica Dravić, Jelisaveta Seka Sablić, Dejan Mijač, Zdravko Šotra, Radoslav Rale Zelenović i Andrej Bele.

Kako je izjavila autorka, rad na knjizi trajao je pet godina, a prvi deo sadrži više od 50 priča u kojima Milena govori o svom detinjstvu, porodici, važnim momentima u karijeri, životu…, i svaki od tih tekstova Milena je pregledala pre objavljivanja. U drugom delu knjige zabeležena su svedočenja o legendarnoj glumici iz pera Puriše Đorđevića, Dušana Makavejeva, Gorana Paskaljevića, Dušana Kovačevića, Branke Petrić, Ljubomira Simovića, Jagoša Markovića, Milana Jelića, Milana Vlajčića, Milene Zupančič, Nenada Polimca…, a ovo drugo dopunjeno i izmenjeno izdanje objavila je kuća “Laguna”. Milena se pre 60 godina, kako je podsetio Zelenović, prvi put pojavila na filmu, u ostvarenju “Vrata ostaju otvorena” Františeka Čapa, i Ministarstvu kulture je dostavljena inicijativa da se 2019. proglasi godinom Milene Dravić.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Godinu, Kada se spoje pevačke zvezde i influenseri nastaje novogodišnja magija!, Gradski Magazin

Kada se spoje pevačke zvezde i influenseri nastaje novogodišnja magija!

Nema dileme da ćemo 2020. ispratiti radosnije nego ijednu prethodnu godinu, sa nadom da nam …

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara, Gradski Magazin

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara

Oduševio je velikodušnošću vlasnika i osoblje džez kluba i restorana u Klivlendu. Veče pre zatvaranja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.