Marko Kraljević, Premijera filma “Marko Kraljević – fantastična avantura”, Gradski Magazin

Premijera filma “Marko Kraljević – fantastična avantura”

Izvor: Tanjug

Premijera filma “Marko Kraljević – fantastična avantura”, indijskog reditelja S. Šridara biće održana danas u Domu sindikata.

Šridar, koji je i scenarista i producent, rekao je na konferenciji za novinare u hotelu Metropol da je inspiraciju pronašao u epskim pesmama, mitovima i pričama i da je fasciniran Markom Kraljevićem. On je dodao da je film drugačiji od onoga na šta su Srbi navikli, kao i da je želeo da predstavi epsku atmosferu koja vlada oko Marka Kraljevića. Takođe, on je uz pomoć digitalnih vizuelnih efekata oživeo konja Šarca, sa kojim je po oceni reditelja Marko Kraljević imao poseban odnos koji mu je bio veoma interesantan. Šridar je objasnio da njegov lik nije u stilu Konana, već da je više “kulturna” ličnost.

Glumica Miljana Gavrilović rekla da joj je snimanje ovog filma bilo jedinstveno iskustvo, pošto nikada nije igrala Turkinju. Ona je napomenula da joj je bilo interesantno i to što je morala da prihvati činjenicu da će njen lik izgubiti, kao i razvijanje neobičnog odnosa između svog lika i turskog vazala, ali i samog Marka kojem je morala da nađe slabu tačku. Ovu fantastiku, avanturu i komediju upotpunjuju i likovi poput Muse Kesedžije, Vile Ravijojle, Ljutice Bogdan. Film govori o tome da je na Kosovu postavljen novi paša i da svaka devojka koja želi da se uda mora da spava sa njim noć pred udaju, a jedini koji može da ih spase je Marko Kraljević. Glavnu ulogu tumači Mateja Popović (Marko Kraljević), a ostale likove Dragana Mićalović, Anka Gaćeša, Nikola Slijepčević, Uroš Jakovljević. Lik zle turske zavodnice Azre (koje nema u narodnim pesmama) predstavlja Miljana Gavrilović.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo, Gradski Magazin

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

„Šta ćemo danas za ručak?“ često bude pitanje koje se u kancelarijama pokrene daleko prevremena …

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja, Gradski Magazin

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja

NLB Komercijalna banka, članica najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe, izabrana je kao prva od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin