Najnovije Vesti
"(Ne)ovenčane", Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi, Gradski Magazin

Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi

Izvor i Foto: Tanjug

Premijera predstave “(Ne)ovenčane”, o Flori Sends i Milunki Savić, biće održana danas u Kraljevskoj centralnoj školi za govor i dramu u Londonu, na početku tradicionalne manifestacije Srpski mesec u Velikoj Britaniji.

To je prva pozorišna produkcija Srpskog siti kluba, a podržali su je ambasada Velike Britanije u Beogradu i ambasada Srbije u Londonu, u okviru obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, saopštila je PR služba projekta. Srpski mesec u Velikoj Britaniji trajaće do 28. februara. Biće organizovan niz koncerata, izložbi, radionica i literarnih, ali i sportskih događaja u sedam gradova. U središtu multimedijalne predstave rediteljke Maje Milatović-Ovadia su dve nedovoljno slavljene junakinje – Britanka Flora Sends, jedina žena sa Zapada koja se borila u Velikom ratu i Srpkinja Milunka Savić, najodlikovanija žena u istoriji ratovanja.

Koristeći memoare i biografije dve heroine, video i audio zapise, kao i Nušićevu “Devetstopetnaestu”, uz improvizacije glumaca, komad ispituje način na koji su, u potrazi pojedinca za slobodom, lični i nacionalni motivi međusobno isprepletani i u kojoj meri ženski pragmatizam ponekad može da nađača patriotski idealizam, navodi se u najavi. Komad se izvodi na engleskom jeziku. Kreativni tim čine i dramaturg Duška Radosavljević, video dizajner Mafalda Kruz, dizajner zvuka, kompozitor Džon Mekleod, kostimograf Snežana Nikolić. U glumačkoj ekipi su Lora Harling, Piter Rendal, Kristina Katalina, Vesna Vujat i Darko Barić.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu, Gradski Magazin

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu

U engleskom jeziku postoji reč, „overwhelm“ koja opisuje ono stanje kada smo preplavljeni stresom, anksioznošću, …

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS, Gradski Magazin

ŽARIŠTE: KORONA JE PODIVLJALA POSLE ŽURKE NA SPLAVU HOT MESS

Kada su svi mislili da je virus Covid-19 u Srbiji zaustavljen, menadžment beogradskog splava Hot …

Leave a Reply

Your email address will not be published.