"(Ne)ovenčane", Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi, Gradski Magazin

Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi

Izvor i Foto: Tanjug

Premijera predstave “(Ne)ovenčane”, o Flori Sends i Milunki Savić, biće održana danas u Kraljevskoj centralnoj školi za govor i dramu u Londonu, na početku tradicionalne manifestacije Srpski mesec u Velikoj Britaniji.

To je prva pozorišna produkcija Srpskog siti kluba, a podržali su je ambasada Velike Britanije u Beogradu i ambasada Srbije u Londonu, u okviru obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, saopštila je PR služba projekta. Srpski mesec u Velikoj Britaniji trajaće do 28. februara. Biće organizovan niz koncerata, izložbi, radionica i literarnih, ali i sportskih događaja u sedam gradova. U središtu multimedijalne predstave rediteljke Maje Milatović-Ovadia su dve nedovoljno slavljene junakinje – Britanka Flora Sends, jedina žena sa Zapada koja se borila u Velikom ratu i Srpkinja Milunka Savić, najodlikovanija žena u istoriji ratovanja.

Koristeći memoare i biografije dve heroine, video i audio zapise, kao i Nušićevu “Devetstopetnaestu”, uz improvizacije glumaca, komad ispituje način na koji su, u potrazi pojedinca za slobodom, lični i nacionalni motivi međusobno isprepletani i u kojoj meri ženski pragmatizam ponekad može da nađača patriotski idealizam, navodi se u najavi. Komad se izvodi na engleskom jeziku. Kreativni tim čine i dramaturg Duška Radosavljević, video dizajner Mafalda Kruz, dizajner zvuka, kompozitor Džon Mekleod, kostimograf Snežana Nikolić. U glumačkoj ekipi su Lora Harling, Piter Rendal, Kristina Katalina, Vesna Vujat i Darko Barić.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin