"(Ne)ovenčane", Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi, Gradski Magazin

Premijera predstave “(Ne)ovenčane” danas u Kraljevskoj centralnoj školi

Izvor i Foto: Tanjug

Premijera predstave “(Ne)ovenčane”, o Flori Sends i Milunki Savić, biće održana danas u Kraljevskoj centralnoj školi za govor i dramu u Londonu, na početku tradicionalne manifestacije Srpski mesec u Velikoj Britaniji.

To je prva pozorišna produkcija Srpskog siti kluba, a podržali su je ambasada Velike Britanije u Beogradu i ambasada Srbije u Londonu, u okviru obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, saopštila je PR služba projekta. Srpski mesec u Velikoj Britaniji trajaće do 28. februara. Biće organizovan niz koncerata, izložbi, radionica i literarnih, ali i sportskih događaja u sedam gradova. U središtu multimedijalne predstave rediteljke Maje Milatović-Ovadia su dve nedovoljno slavljene junakinje – Britanka Flora Sends, jedina žena sa Zapada koja se borila u Velikom ratu i Srpkinja Milunka Savić, najodlikovanija žena u istoriji ratovanja.

Koristeći memoare i biografije dve heroine, video i audio zapise, kao i Nušićevu “Devetstopetnaestu”, uz improvizacije glumaca, komad ispituje način na koji su, u potrazi pojedinca za slobodom, lični i nacionalni motivi međusobno isprepletani i u kojoj meri ženski pragmatizam ponekad može da nađača patriotski idealizam, navodi se u najavi. Komad se izvodi na engleskom jeziku. Kreativni tim čine i dramaturg Duška Radosavljević, video dizajner Mafalda Kruz, dizajner zvuka, kompozitor Džon Mekleod, kostimograf Snežana Nikolić. U glumačkoj ekipi su Lora Harling, Piter Rendal, Kristina Katalina, Vesna Vujat i Darko Barić.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin