, Privredna komora pokrenula posebnu podršku mamama preduzetnicama! Direktorka Simanić: “Majke su stub porodice, a porodica stub države”, Gradski Magazin
Foto: Miloš Lužanin

Privredna komora pokrenula posebnu podršku mamama preduzetnicama! Direktorka Simanić: “Majke su stub porodice, a porodica stub države”

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije najavila je posebnu podršku mamama preduzetnicama.


Naime u Privrednoj komori Srbije postoji Sekcija za žensko preduzetništvo, a sada je osnovan i deo za mame preduzetnice.

Cilj Sekcije je ekonomsko osnaživanje žena u Republici Srbiji, umrežavanje preduzetnica iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

– Žene su kao i oduvek heroji, oslonac i stub svake porodice i svake države. Posebno majke. Pitanje položaja majki preduzetnica je takođe od izuzetnog značaja i bitno je da se radi na izjednačavanju uslova sa drugim zaposlenim ženama. Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom načinjeni su prvi koraci u izjednačavanju položaja što je, verujem, samo početak. – rekla je Branislava Simanić.

Za predsednicu ovog dela izabrana je Jovana Šipčić, koja je preduzetnica od svoje 19.godine i dvostruka mama. Jovana je odavno deo Sekcije i neko ko se godinama unazad angažovao za bolju poziciju i umrežavanje preduzetnica uz podršku Privredne komore Srbije.

Direktorka Simanić najavila je i niz aktivnosti koje su planirale u narednom periodu, poput bazara u tržnim centrima i promocije biznisa mama preduzetnica, edukacije za ekonomsko osnaživanje majki iz ruralnih područja Srbije, kao i platforma i magazin za promociju i lakšu informisanost istih. Ona je naglasila da joj i drago što država uvek i dodatno osnažuje mame, pa je izdvojila podsticaje za kupovinu prve zajedničke nekretnine za mlade roditelje, kao i povećanje finansijske podrške za rođene dece.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

čačak, Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

best, BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin