festival srpske trpeze, PROBAJTE NAJLEPŠE DOMAĆE SPECIJALITETE: FESTIVAL SRPSKE TRPEZE DANAS U SKADARLIJI!, Gradski Magazin

PROBAJTE NAJLEPŠE DOMAĆE SPECIJALITETE: FESTIVAL SRPSKE TRPEZE DANAS U SKADARLIJI!

Danas od 11 do 21 čas, devet eminentnih skadarlijskih restorana takmičiće se u pripremanju specijaliteta, a svoje proizvode i turističku ponudu predstaviće najbolji predstavnici eminentnih festivala hrane koji neguju srpske ukuse iz raznih regija Srbije i Bosne i Hercegovine


Od 11 do 21 čas duž čitavog prostora Skadarlije izlagači će ponuditi specijalitete naših krajeva uz pića iz tih regija, a poseban prostor i pažnja je data pobednicima festivala. Beograđanima i gostima Beograda svoje proizvode i turističku ponudu predstaviće najbolji predstavnici eminentnih festivala hrane koji neguju srpske ukuse iz raznih regija Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske. Pored „zaječarskog piva“ i bureka uz jogurte „moja kravica“, na festivalu će svoje proizvode izložiti i razni proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, proizvoda od pečuraka, rakije, slatkiša, meda…

Devet eminentnih skadarlijskih restorana takmičiće se u pripremanju specijaliteta. Ocenjivaće ih tim renomiranih, licenciranih sudija. Sva takmičarska jela će biti na raspolaganju za konzumaciju posetiocima festivala od 17 časova, kada će zvanično i biti proglašeni pobednici. Prihod od konzumacije ovih specijaliteta ide u dobrotvorne svrhe.

KUD „Piskavica“ predstaviće se zanimljivim scenskim programom, pojac Ljuba Manasijević podsetiće nas pored ostalog i na velike hitove koje je komponovao, a TO „Žagubica“ predstaviće eminentne umetnike srpske tradicije.

Poznati reper Đus, u tandemu sa mladim kuvarskim nadama i uz bodrenje poznatih TV i radio voditelja, pripremaće srpska nacionalna jela uz obilje muzike.

Hor učenika veronauke Leve obale Dunava „Sveti Simeon Bogoprimac“ će izvesti dve pesme koje je napisao njihov veroučitelj.

U okviru ovogodišnjeg Festivala srpske trpeze svoje proizvode predstaviće i učesnici manifestacije Vinofest. Ova smotra vitezova vina i rakije organizovaće i povorku u svečanim odorama i insignijama – medaljama sa zastavama – barjacima od Kuće Đure Jakšića do Skadarlijske česme i nazad.

O Dalibor

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin