Prodigy opet lomi internet, Gradski Magazin

Prodigy opet lomi internet

Novi singl grupe The Prodigy “Wall of Death”

Treći singl, po redu, koji je pušten u internet vode nam ponovo trese zvučnike. Eksplodirajući ritam koji prati konstatno jedne iste reči daje nenormalno dobar naliv pozitivne energije. Youtube samo što ne eksplodira od nadiranja ljudi koji su željni njhovih melodija.

Poslednji album je izašao pre šest godina, ali se i dalje vrlo rado sluša dok se čeka sledeći.

“The Day Is My Enemy” je šesti album od grupe The Prodigy čiji izlazak je zakazan za 30.3.2015 godine.

Najznačajniji svetski elektronski sastav The Prodigy, u sredu 15. jula nastupiće na Jazu u okviru morskog poglavlja Exit Avanture i tako uveličati ovogodišnju proslavu 15. rođendana Exita, kao i nedavnog osvajanja istorijske titule Najboljeg evropskog festivala za Sea Dance! Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svetskim festivalima. Šesto studijsko izdanje pod nazivom „The Day Is My Enemy“ izlazi 30. marta i naslediće album „Invaders Must Die“, sa kojim su četvrti put za redom osvojili prvo mesto britanske liste albuma! U četvrt veka dugoj muzičkoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po neverovatnoj euforiji koju nose.

Za neupućene The Prodigy čine Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, na koncertima praćeni gitaristima, bubnjarima i drugim muzičarima. Debitantski singl „Charly“ našao se među prva tri najslušanija u Velikoj Britaniji, što je bila odlična uvertira pred objavu prvog albuma „Experience“, te godine jednog od deset najboljih u Britaniji. Sve zauvek menja jedan od najvažnijih albuma 20. veka „Music for the Jilted Generation“ sa kojeg su cele generacije odrastale uz hitove poput „Voodoo People“, „No Good“, „Their Law“, „One Love“ ili „Poison“.

Naredni album „The Fat of the Land“ donosi proboj na američko tržište i pored britanske, osvaja i prvo mesto američke liste najboljih albuma uz hit singlove „Firestarter“, „Diesel Power“ i nezaobilaznu „Smack My Bitch Up“ koju prati kontraverzni spot.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin