Proglašeni pobednici NIS-ove Srpske hemijske olimpijade, Gradski Magazin

Proglašeni pobednici NIS-ove Srpske hemijske olimpijade

 Energija znjanja: Proglašeni pobednici NIS-ove Srpske hemijske olimpijade

Danas su na Hemijskom fakultetu proglašeni najbolje plasirani učesnici Srpske hemijske olimpijade za učenike srednjih škola, koja se drugu godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS. Pobednicima su uručene statue „Energija znanja“, a pobednički tim će predstavljati Srbiju na 47. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja će biti održana u Bakuu u Azerbejdžanu, u julu ove godine.

Veliku zlatnu statuu „Energije znanja“ dobio je Aleksa Milosavljević, iz Srednje škole Svilajnac, dok je velika srebrna statua pripala Milošu Groboru iz Matematičke gimnazije iz Beograda. Bronzanu statuu dobio je Stefan Stojanović iz Gimnazije u Leskovcu. Male statue „Energije znanja“ pripale su Milošu Selakoviću iz Užičke gimnazije, kao i Vladimiru Antonijeviću iz Gimnazije “Svetozar Marković” iz Jagodine.

Pobedničke statue uručila je dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, a svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i predsednik Srpskog hemijskog društva, prof. dr Živoslav Tešić, kao i dekan Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branimir Jovančićević.

Takmičarski deo Srpske hemijske olimpijade za učenike srednjih škola održan je 29. i 31. maja na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

Pored Olimpijade iz hemije, kompanija NIS podržava i olimpijade iz matematike, fizike i ruskog jezika. Kroz korporativni program „Energija znanja“, NIS ulaže u razvoj obrazovanja i nauke. Ulaganje u mlade i zajednicu je strateški deo poslovanja NIS-a, koji se odvija pod sloganom „Budućnost na delu“.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin