Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023.

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. U organizaciji kompanije Lesaffre, takmičenje koje je počelo u januaru, okupilo je više od 200 pekara u četiri grada: Beograd, Novi Sad, Niš i Požega. Takmičari su  pokazali svoje veštine u šest različitih kategorija: pravljenje pice, pripremu bureka, izradu štrudle sa makom, kreiranje umetničkih dela od testa, pravljenje domaćeg hleba, dok su se mladi pekari nadmetali u spremanju pogačica sa čvarcima.

Pobednicima „Pekarijade“ u svim kategorijama dodeljene su medalje i diplome, dok su za prvo mesto obezbeđene novčane nagrade. Pobednik u kategoriji burek je Goran Pavlović, u kategoriji štrudla sa makom Dušan Trivić, u kategoriji umetničko delo na temu Avalski toranj – Vladimir Gajić, u kategoriji domaći hleb – David Kovačević i u kategoriji pizza klasik i kreativna – Dijana Ivković. Mladi pekari takmičili su se u kategoriji pogačica sa čvarcima, a najbolja među njima Martina Veljović nagrađena je robnom nagradom. Miloju Marjanoviću dodeljena je specijalna nagrada za životno delo i doprinos pekarstvu.

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin
Proglašeni pobednici Pekarijade 2023. 4

Foto: Nebojša Dimić

Miodrag Jelić, generalni direktor kompanije Lesaffre za Srbiju, Rumuniju, Moldaviju i Bugarsku, istakao je ponos što je Pekarijada postala tradicionalna manifestacija, okupljajući najprestižnije pekare iz Srbije. „Kao organizator ovog takmičenja, kompanija Lesaffre ima cilj koji prevazilazi sam događaj, a to je da očuvamo zanatske veštine, istovremeno spajajući tradiciju sa zahtevima brzog načina života. Pekarijada nije samo takmičenje na kome se pekari nadmeću, već mesto gde se neguje veza između prošlosti i sadašnjosti“, naglasio je Jelić.

Nenad Trimčević, predsednik žirija Pekarijade, istakao je dugu i bogatu tradiciju pekarstva u Srbiji. „Ponosan sam što se  se veliki broj talentovanih pekara prijavljuje da pokaže svoje umeće na našem takmičenju, čime nastavljaju da oživljavaju višegodišnje nasleđe. Dodatno imamo privilegiju da su među takmičarima ljudi čije su porodice generacijama posvećene pekarstvu. Za mene su svi takmičari naši pobednici, jer znamo koliko su truda i rada uložili u ceo proces“ – rekao je Trimčević.

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin
Proglašeni pobednici Pekarijade 2023. 5

Program svečane ceremonije u punoj sali Madlenianuma vodio je Slobodan Šarenac, dok je publiku zabavljao fenomenalan Abba Real Tribute Band.  

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin