skc, Program SKC za četvrtak 17. mart, Gradski Magazin

Program SKC za četvrtak 17. mart

Predstavljamo vam program SKC za četvrtak 17. mart

20.00 mala sala

Krucijalno važan raspored fluorescentnih pink ružinih latica u vremenu i prostoru projekcije i razgovori o radovima prispelim na konkurs video art performans Aleksandre Vasović i Kvaka teatara. Video art performans „Krucijalno važan raspored fluorescentnih pink ružinih latica u vremenu i prostoru“ nastavak je art projekta koji se već nekoliko godina prezentuje kroz različite art medije na izložbama i manifestacijama u Srbiji i u drugim zemljama. Sastoji se iz sledećih elemenata: art animacija (autorke Aleksandre Vasović) koja se pomoću projektora emituje u potpuno zamračen prostor, plus svetlosni efekti. Animacija se emituje u prostor, kao i na ljude čime oni postaju deo art performansa, odnosno na članove teatra pokreta (Kvaka teatar), zatim na publiku…

glumci: Jovana Braletić, Marina Tomić, Marija Perković, Jovan Jović (osnivač pozorišta ,,Kvaka teatar” ) supervizor: Goran Cvetković (pozorisni reditelj , kriticar i pedagog)

„Kvaka“ teatar je pozorište koje za komunikaciju sa publikom koristi jezik neverbalnog teatra, nastalo pre pet godina. Okuplja ljude i vrši istraživanja iz oblasti neverbalnog pozorišta, ali i iz drugih pozorišno-likovnih disciplina: slikarstva, grafike, vajarstva, videa. Svoje korene vuče iz doba nadrealizma i misli Antonen Artoa i njegovog književnog dela „Pozorište i njegov dvojnik“.

19. 00 Galerija SKC Novi Beograd

DUNJA JUNG I LAZAR LEKOVIĆ: Only God can make a tree izložba akvarela i fotografija

 Čovek i drvo povezani su na jedan skriveni, mističan način. Uzimajući drvo ili šumu kao polazni motiv svojih radova Dunja Jung i Lazar Leković istražuju tu vezu. Izložba je stvaralački susret dva umetnika i njihovog pogleda, kroz dva različita medijuma, fotografiju i akvarel. Kod oba autora vidljiva je ista spona, priroda i čovek, ali je na njihovim radovima namerno izostavljen prikaz čoveka. Upravo to odsustvo i otuđenje čoveka od prirode spojilo je ove dve poetike. Svaki od ova dva umetnika na sebi svojstven način kazuje priču o lepoti i tajni prirode i njenoj zapostavljenoj veličini.

skc, Program SKC za četvrtak 17. mart, Gradski Magazin

Dunja Jung Svoj izraz pronašla je u akvarelu ponegde kombinovanom sa drugim tehnikama. Akvarel je ipak polazna tačka svakog rada, tom tehnikom ona udiše život šumi, a crtežom koji se provlači kroz akvarel, daje joj ponekad ljudske osobine. Modifikovane i izmaštane, ponegde realne tek u naznaci, šume koje lebde, plešu ili streme u visine naglašavaju svoju životnost.

Lazar Leković Fotografiše starom analognom tehnikom koristeći „pinhole“ kamere (camera obscura) ručne izrade. Fotografije nastaju direktno na foto-papiru kao negativi. Digitalna obrada je minimalna i svodi se uglavnom na korekcije svetla i formata. Sam postupak rada na fotografijama, tj. proces stvaranja za autora je od velike važnosti. Ta tehnika podrazumeva detaljno, skoro meditativno promišljanje o motivu, kadru, svetlu… Optička izobličenja, zrno, nečistoću na emulziji, teksturu papira i slično, autor koristi za postizanje efekta koji naziva „estetika greške“ i koji odgovara njegovom senzibilitetu.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin