SKC, Program SKC za sredu 11. mart, Gradski Magazin

Program SKC za sredu 11. mart

Predstavljamo vam program SKC za sredu 11. mart

19.00 mala sala SKC

Ciklus: VELIKI RAT I KNJIŽEVNOST

Živi život učestvuju: Bojan Jović, Ana Gvozdenović, Gordana Timotijević i Danka Mikarić

Povodom obeležavanja 100 godina od Velikog rata Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva priredila je izložbe „Živi život“ i „De profundis“, posvećene Rastku Petroviću i Georgu Traklu, autora Ane Gvozdenović i Gordane Timotijević, kao i izložbu „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu“, autorke Danke Mikarić.

Užasi Velikog rata bitno su obeležili i delo ove dvojice stvaralaca, od kojih se jedan smatra autorom najznačajnijeg pesničkog projekta srpske avangarde (G. Tešić), a drugi najvažnijim predstavnikom austrijskog ekspresionizma.

Razgovaraćemo o tome kako su se preplitali književnost i rat, na koji način, gde i kako su se javile avangardne struje, kako su se ideje prenosile Evropom, izdeljeni, izmučeni ali i borbeni duhovni prostor, te o srpskoj književnosti, njenoj ulozi i veličini u beleženju stradanja i o postavljanju i otkrivanju nove estetike i izraza, o njenoj društvenoj funkciji za vreme i posle Velikog rata.

18.00 Novi prostor SKC

STUDENTSKA PRAKSA U INOSTRANSTVU prezenteri: Nevena Felis, team lider ENTER YOUR FUTURE i Jovana Davidović, potpredsednik za volonterske prakse

Studentski život nudi posebne mogućnosti i to treba iskoristiti. Studentska organizacija AIESEC već godinama  omogućava praksu u inostranstvu kroz saradnju sa kompanijama koje omogućavaju te beneficije.

AIESEC je najveća internacionalna organizacija koju vode studenti. Postoji u preko 120 zemalja i broji oko 100.000 članova koje kroz naše programe praksi i volontiranja podstičemo da postanu nosioci pozitivnih promena.

Kroz AIESEC-ove programe stvaraju se lideri, pokretači svih pozitivnih promena u društvu. Studentima se pruža mogućnost da upoznaju ljude iz preko 120 zemalja, da sarađuju sa kompanijama, sa vladinim i nevladinim  organizacijama, kao i da kroz AIESEC-ove programe budu na različitim liderskim pozicijama. AIESEC obezbeđuje mladim ljudima priliku da uvećaju teorijsko znanje u širokom spektru funkcionalnih i  poslovnih veština, kao i priliku da ih koriste u praksi. Ova studentska organizacija sarađuje sa domaćim i stranim kompanijama u svrhu ostvarivanja partnerstva, a kao instrument praktikovanja stečenih teorijskih znanja na studijama. Zemlje u koje studenti mogu otići jesu Rusija, Poljska, Mađarska Brazil, Kina, Kolumbija i druge…

Definisane su stručne prakse koje traju od tri meseca do godinu i po dana i volonterske koje traju od šest do osam nedelja. O ovim praksama govore potpredsednici za odlazeće stručne i volonterske prakse.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Mi preporučujemo, vi uživate

Ni ove nedelje ne smete propustiti fenomenalne priče i kadrove koje možete pronaći samo na …

Nazdravimo zajedno uz Jelen ovog leta

Stali ste na „ludi kamen“? Samo jedan „klik“ vas deli od jedinstvenog poklona Jelen piva, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin