SKC, Program SKC za sredu 18. mart, Gradski Magazin

Program SKC za sredu 18. mart

Predstavljamo vam program SKC za sredu 18. mart

17.00 Novi prostor SKC

BESPLATNI STRUČNI KURSEVI ZA STUDENTE (BEST)

Predavači: Sonja Mihajlov, predsednik BEST-a Beograd; Jovan Praštalo, koordinator za odnose sa javnošću BEST-a Beograd

BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna studentska neprofitna apolitična nevladina organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta pruža komplementarno obrazovanje, razvoj sopstvenih potencijala i podršku u započinjanju karijere u struci.

BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i  organizuje preko 100 događaja godišnje, povezujući na taj način više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 33 zemlje Evrope.

Tokom godine svaka od 96 lokalnih BEST grupa u okviru svog univerziteta organizuje stručni kurs čiji je cilj obrazovanje, upoznavanje drugih kultura i negovanje različitosti. Kursevi traju 9 -10 dana i obuhvataju predavanja, upoznavanje grada domaćina i večernja druženja.

Većina univerziteta u Evropi BEST kurseve priznaje kao značajnu vannastavnu aktivnost, te se za pohađanje ovog kursa dobijaju i ESPB bodovi, na Univerzitetu u Beogradu samo određeni fakulteti priznaju bodove dobijene na ovaj način. Potvrdu o pohađanju kursa izdaje Univerzitet grada u kome je kurs održan. Pohađanje kursa besplatno je, obezbeđeni su hrana, smeštaj i sve vannastavne aktivnosti koje su predviđene programom. Student koji bude primljen na kurs u obavezi je da lokalnoj BEST grupi dostavi potvrdu da je student Univerziteta u Beogradu, da govori engleski jezik i, ukoliko bude izabran, ostavi depozit u visini do 50 evra kao potvrdu da će sigurno otputovati na kurs. Depozit se vraća studentu po povratku u Srbiju. Jedino što lokalna BEST grupa ne obezbeđuje jeste refundacija putnih troškova do grada u kome se kurs održava. Studenti sa visokim prosekom tokom studija mogu da dobiju potvrdu od Lokalne BEST grupe i tako u svojoj opštini apliciraju za refundaciju putnih troškova.

Godišnje preko 7000 studenata poseti univerzitetske centre širom Evrope i na taj način doprinese razvoju sopstvenog obrazovanja.

Tema prezentacije je šta su to letnji kursevi i kako napisati motivaciono pismo, te su svi studenti koji žele da se prijave i pitaju članove BEST-a Beograd bilo šta u vezi sa kursevima dobrodošli.

 19.00 mala sala SKC

Predstavljanje knjige: JOVAN ZIVLAK “POD OBLACIMA”

Učestvuju: Dragana V. Todoreskov, Vladimir Gvozden i autor moderator: Vesna Kapor

„Kao seizmografija savremene subjektivnosti, poezija Jovana Zivlaka ne uvodi svoga čitaoca u bezmerne meandre fantaziranog sveta. Naprotiv, crvena nit koja se provlači kroz različite periode njegovog stvaranja pokazuje nam da realnost nije ni izbliza realna onoliko koliko bismo hteli da verujemo. To, naravno, ne znači da savremenost privileguje pozu suverenog pesničkog stava kojem je dozvoljeno da svojim stihovima neprekidno denuncira besmislene fenomene realnog sveta. Romantičarsko poverenje u snagu koja se rađa u slabosti i fragilnosti pesničkog izraza odavno je transformisano u drugačije stanje stvari. Doista, tamo gde nestane razlika fiktivnog i realno nužno dospeva u krizu i održivost govora o subjektivnosti imunoj na svet objekata koji je okružuju. Poezija postaje moguća tek ukoliko je najpre zasićena iskustvom.” Dragan Prole

SKC, Program SKC za sredu 18. mart, Gradski Magazin

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin