Program SKC za sredu 25. mart, Gradski Magazin

Program SKC za sredu 25. mart

Predstavljamo vam program SKC za sredu 25. mart

sreda, 25. mart u 19.00 velika sala

Centar za promociju nauke: Kako me je ubio moj Fejsbuk profil?

Mada je Srbija jedna od evropskih zemalja sa najvećim brojem Fejsbuk korisnika, retko kad se u domaćoj javnosti razgovara o brojnim naučnim aspektima postojanja, širenja i uticaja društvenih mreža. Naučnici iz više oblasti, međutim, proučavaju ovu oblast koja prožima našu svakodnevicu. Učesnici nove CPN tribine razgovaraju o tome kako su društvene mreže promenile svet, medije i svakog od nas pojedinačno.

 

četvrtak, 26. mart u 18.00 mala sala

Ciklus predstavljanja fakulteta: Matematički fakultet u SKC-u

Zašto baš Matematički? Budući studenti odgovor će moći da dobiju od sadašnjih studenata, ali i bivših studenata ovog fakulteta, sada uspešnih poslovnih ljudi.

Maturanti, vaše buduće kolege odgovaraće na pitanja u vezi sa polaganjem prijemnog ispita, studiranjem, razlikom između modula, zaposlenjem, a razgovaraće sa vama o mnogim drugim temama koje vas interesuju.

Dođite da se družimo i ćaskamo u opuštenoj atmosferi. P.S. Možete povesti roditelje, prijatelje i sve zainteresovane.

sreda, 25. mart u 19.00 mala sala

ENES HALILOVIĆ: ZIDOVI predstavljanje knjige 

učestvuju: Jana Aleksić, Dušan Stojković i autor

SKC, Program SKC za sredu 25. mart, Gradski Magazin„ZIDOVI su svuda oko nas. Pišem o zidovima iz realnog sveta, ali i o zidovima koji stanuju u našoj svesti, o zidovima koji se ruše i koji se dozidavaju. Dakako, pišem o istorijskim zidovima koji imaju civilizacijski značaj, pa samim tim, i simboličku težinu i kulturološku dimenziju. Ogromni su zidovi oko ljudi, ali čini se da su još veći oni u ljudima. Pojedinac ima zid prema pojedincu, a kolektivitet podiže zid prema kolektivitetu. Nespremni smo da čujemo jedni druge. Današnji čovek uglavnom nema sluha ni za gladnog komšiju, ni za žedno dete koje umire negde u Iraku ili Etiopiji.

Današnji čovek gleda kratke vesti i dugotrajne zabavne emisije i tako je načinjen zid između čoveka i čovečnosti. Rađamo se humani, a umiremo sebični. Siromašni plaćaju kamatu bogatima, siromašni podmićuju bogate, siromašni gledaju programe na kojima su prikazani bogati snobovi koji se igraju života, i niko da sruši zid podignut između tih dvaju grupacija. Političke ideologije su atrofirale. Građanin je sahranjen, a oživljen je potrošač! Slobodan je onaj koji poruši zidove u sebi.” – Enes Halilović

Pripovedač, romansijer, pesnik i dramski pisac, rođen u Novom Pazaru, povodom zbirke pesama „Zidovi“,  za koju je dobio nagradu „Meša Selimović“.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA, Gradski Magazin

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA

U prostorijama EMS AD potpisan je ugovor o donaciji između Fonda za promociju španske privrede …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin