knjige, Promocija knjige „Glasovi iz gluve sobe“, Gradski Magazin

Promocija knjige „Glasovi iz gluve sobe“

U sredu, 27. maja u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u Lagunin pisac Blagoje Grahovac predstaviće svoju knjigu „Glasovi iz gluve sobe“. Na promociji će pored autora govoriti Veselin Simonović, direktor dnevnih novina Blic, Balša Brković, pisac, književnik i pozorišni kritičar.

General Grahovac slika jedno tamno doba propasti i srama, smutnoe vreme na domaku trećeg milenijuma, kad su podoficiri postali komandanti a mnogi od njih ratni zločinci, kad su uglavnom ljudi bez zanimanja postali političari, kriminalci medijski omiljeni rodoljupci, a patrioti prisiljeni da se sklone ili nestanu… Polemički oštra i čitka, ova knjiga čitaoca vuče napred kao napet kriminalistički roman u kojem smo i sami voljno ili nevoljno učestvovali i čije posledice i danas osećamo.

„Glasovi iz gluve sobe“ je spretno urađen miks memoarske, publicističke i naučne literature. Autor ove knjige je odavno prepoznat kao sasvim „netipičan“ vojnik. Neko ko se, bez ostatka, zalaže za onu vrstu društvenih promena – temeljnih i sveobuhvatnih – a gde je obično jedan general poslednja adresa koju očekujete u toj priči.

knjige, Promocija knjige „Glasovi iz gluve sobe“, Gradski Magazin
General Grahovac

Nova knjiga Blagoja Grahovca spretno i pregledno razlaže priču o vojnom i političkom vrhu Srbije, SRJ i Državne zajednice Srbije i Crne Gore. O transformacijama, kadrovskim kombinacijama, kriminalnoj pozadini raznih političkih i ekonomskih odluka… I nadasve, o ljudima koji „podlegnu“ takvim okolnostima. Grahovac majstorski, u samo par rečenica, ispisuje psihološke krokije svojih „likova“, dajući čitaocu jasne smernice i informacije o personalnom materijalu epohe. Grahovac ima „nultu toleranciju“ na fašizam, pa gde god ima takvog potonuća, on ga i registruje. Istovremeno, kao čovek one najbolje viteško-vojničke tradicije, Grahovac objašnjava, strpljenjem dostojim nekoga ko predaje osnovcima, koliko i kako je izneverena upravo ta logika „časne” vojske.

Blagoje Grahovac, general avijacije u penziji. Kao pilot i instruktor leteo je na avionima „galeb“, „jastreb“, „super galeb“, „orao“ i MIG-21. Nosilac je zlatnog pilotskog znaka. Bio je komandant Vazduhoplovnog korpusa, pomoćnik načelnika GŠ za RV i PVO i zamenik ministra odbrane. Po prestanku aktivne vojne službe bio je savetnika predsednika Republike Crne Gore, savetnik predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore i savetnik predsednika Skupštine Crne Gore.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

, Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama, Gradski Magazin

Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI Serija Galaxy Buds3 donosi novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin