Promocija knjige “Lekari”, Gradski Magazin

Promocija knjige “Lekari”

Promocija knjige “Lekari”

Pozivamo vas na promociju knjige „Lekari“ Gorana Milašinovića koja će se održati u petak, 11. septembra u Delfi Caféu u SKC-u sa početkom od 18 sati.

„Lekari“ su literarno ubedljivo svedočenje iz prve ruke o ljubavnim, životnim i poslovnim nedoumicama pripadnika profesije od koje zavise naši životi.

“Moj dan mora da ima „dva dana”! Obavezno posle podne, kad dođem iz bolnice, spavam dva sata da bih posle toga, do duboko u noć, mogao da čitam ili pišem. Ujutro ustajem u pola sedam. I tako svaki dan. To je ono što je radio i Vinston Čerčil kad je postao predsednik. Moguće je da ću tako skratiti život, ali, zasad, ne mogu da prekinem taj lanac.”

O knjizi će na promociji govoriti Aleksandar Jerkov, književni kritičar, Sanja Milić, novinarka Radio Beograda, doc. dr Srđan Milovanović, psihijatar, i Goran Milašinović, autor.

I lekari su ljudi. Iza beline mantila kriju se osobe od krvi i mesa, njihovi životi i njihove tajne. Zavet dat Hipokratu obavezuje i nosi se kao breme kroz život omeđen moralnošću i humanizmom, ali veoma često prate ga potresne i istinite priče o ljubavi i mržnji, strastima i strahovima.

“Živim po receptu Vinstona Čerčila” Kardiolog i pisac priča o slučaju koji je uzbudio svet, prepisci sa Živojinom Pavlovićem, budućnosti kardiologije, porodici koja ga „trpi”, ljubavi, seksu, hormonu sreće, istini i, naravno, srcu.Profesor dr Goran Milašinović (53) uspešan je lekar i pisac. Direktor je pejsmejker centra u Kliničkom centru Srbije. Član je grupe eksperata čija imena su ugravirana na pojedinim modelima pejsmejkera! A romani su mu bili u užem izboru za NIN-ovu nagradu.Teme njegovih romana su vrlo intrigantne: neprevidivost života (u „Apsintu”), zločin i kazna („Heraklov greh”), kulturna istorija („Posmatrač mora”), slučaj koji menja sudbinu („Kamera opskura”), osvajanje slobode („Trougao”). Romanom „Rascepi” sada nudi uzbudljivu istinitu priču koja čitaoce vodi od Instituta u Vinči do Pariza.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin