Najnovije Vesti
Proslava 10. rođendana akcije Limenkica – ulaznica, Gradski Magazin

Proslava 10. rođendana akcije Limenkica – ulaznica

Proslava 10. rođendana akcije Limenkica – ulaznica, Gradski Magazin
Pozorišno edukativni projekat Limenkica – ulaznica obeležiće u nedelju 19. maja svoj 10. rođendan u Dečjem kulturnom centru. Tom prilikom dečije pozorište Čarapa prirediće svim posetiocima svojevrsni pozorišni maraton, na čijem repertoaru će se naći predstave „Put oko sveta”, „Luda noć u pozorištu”, ali i „Koncert iznenađenja”. Ovaj celodnevni pozorišni spektakl za najmlađe trajaće od 11 do 17 časova, a hor Dečjeg kulturnog centra Beograd premijerno će izvesti himnu u čast limenke, posebno komponovanu ovim povodom. Da biste obezbedili ulaznicu za predstavu, neophodno je da donesete 5 praznih iskorišćenih limenki po osobi, za jednu predstavu. Za još više donetih, dobićete razne zanimljive i edukativne poklone.
U okviru programa biće prikazan i kratak retrospektivni film o impresivnim rezultatima ove decenijske akcije, tokom koje je Dečije pozorište Čarapa u saradnji sa Recan fondacijom i Ball Beverage Packaging Europe sakupilo neverovatnih pola miliona limenki i posetilo čak 56 gradova i mesta u Srbiji, među kojima su i oni u kojima mališani nikada ranije nisu imali priliku da pogledaju dečiju predstavu. U projektu je prethodnih 10 godina učestvovalo više od 70.000 dece sa svojim porodicama, a na zabavan način naučili smo kako da reciklažom aluminijumskih limenki sačuvamo životnu sredinu i obezbedimo budućnost svoje planete.
Program u holu Dečjeg kulturnog centra biće dodatno obogaćen Recan aktivacijama – tu će biti bicikli za reciklažu limenki, XO magic box koji predstavlja verziju popularne iks-oks igrice za koju se koriste limenke, eko radionice za decu na kojima će im biti objašnjeno sve o važnosti reciklaže limenki, kao i nastup neobičnog mađioničara, video projekcije i maskota Li-men koji će presovati limenke sa decom. Brojni glumci i sportisti koji su pružali podršku i svoje mališane dovodili na predstave biće sa nama i na proslavi ovog jubileja.
Dođite da se svi zajedno družimo i proslavimo 10. rođendan akcije koja će i dalje nastaviti da spaja kulturu i edukaciju naših najmlađih.

O Dečijem pozorištu Čarapa
Dečije pozorište „Čarapa” osnovano je 1996. godine. Kroz 18 predstava na repertoaru koje neprestavno privlače mnogobrojnu publiku, preko 7000 izvodjenja, gostovanja na mnogobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu, festivalima i projektima („Pozorište za svu decu”, „Čarapa na točkovima”, „I ja brinem o svojoj planeti”…), osvojilo je srca dece i posebnu podršku društvene zajednice projektom „Limenkica-ulaznica”. Stalni je član ASSITEJ-a ( svetske asocijacije pozorišta za decu) i SNPPD ( Saveza nezavisnih profesionalnih pozorišta za decu). Saradjuje sa velikim brojem mladih i afirmisanih glumaca i pozorišnih stvaralaca.

O Recan fondaciji
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program „Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara, Gradski Magazin

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara

Oduševio je velikodušnošću vlasnika i osoblje džez kluba i restorana u Klivlendu. Veče pre zatvaranja …

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.