Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu, Gradski Magazin

Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu

“Zločin iz osvete” je priča o krvavom pokolju Davida Thaboa Simelanea do tada nezabeleženom na afričkom kontinentu

Trenutna populacija na planeti zemlji je 7.324.720.000 stanovnika sa tendencijom konstantnog rasta. Međutim postoje pojedinci koji ovaj niz žele da prekinu. Ukoliko izuzmemo prirodne katastrofe, ratove, razne bolesti, saobraćajne nesreće i prirodne smrti, preostaju nam ubistva. Toliko onih koji ne mare pri oduzimanju tuđih života koračali su i još uvek koračaju istim tlom kojim i mi hodamo. Udišu isti vazduh, na ovaj svet su došli istim putem, a opet na život gledaju drugačijim očima. Ovo je priča o njima.

Tokom XX i početkom XXI veka razvoj tehnologije je najveći zabeležen u istoriji čovečanstva. Istom tom tehnologijom bave se stvaraoci fenomena demokratije, komunizma, totalitarizma, liberalizma i svih drugih oblika vlasti, bez izuzetka. U svim tim društvima pojavili su se zlostavljani seksualni manijaci, pedofili, ubice, kasapini i monstrumi. Serijal od 25 najvećih serijskih ubica u ovom i prethodnom veku započinjemo u Africi.

David, Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu, Gradski Magazin

   • David Thabo Simelane (Svazilend 1956 – present)
   • Klasifikacija: serijski ubica
   • Zločin: višestruko silovanje i ubijanje iz osvete
   • Broj žrtava: 28 +
   • Period ubijanja: 2000 – 2001
   • Uhapšen: 25 april 2001
   • Profil žrtava: deca i trudnice
   • Lokacija: Manzini, Svazilend
   • Kazna: Osuđen na smrt 2011

Još kao mladić bio je inspirisan kriminalom i sve što nosi takav život. Hapšen zbog nekoliko oružanih pljački i otimanja tuđe imovine nisu mu bile dovoljne opomene da možda promeni način života. Nakon par neuspelih procesa, biva osuđen 1993. godine na šest godina zatvora za pljačku i silovanje mlade devojke. Za to vreme tvrdio je da nije kriv i da će mnogi snositi posledice zbog toga. Odmah po izlasku iz zatočeništva počinje svoju krvničku osvetu.

David, Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu, Gradski Magazin

U periodu od 1999 – 2001 godine Simelane je silovao, zadavio i izbo 25 žena i troje dece, od toga skoro pola su bile trudnice. Pažljivo je čekao i birao isključivo nezaštićene devojke koje su prolazile parkom u blizini njegovog doma. Njihova tela sakrivao je u šumu u blizini grada Manzini. Žrtve su pronalažene uglavnom bez odeće sa podlivima i ranama zadobijenim oštrim predmetima. Kao motiv svojih nedela, prilikom suđenja, naveo je osvetu za šest godina provedenih u zatvoru.

David, Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu, Gradski Magazin

Sudija koji je vodio slučaj ‘’Simelane’’ tvrdio je da optuženi nije ni u jednom trenutku pokazao bilo kakvo kajanje za učinjena dela. David je 2011. godine osuđen na smrt vešanjem i na izvršenje te kazne još uvek se čeka zbog nepoklapanja sa zakonom te zemlje. Simelane je nakon toga izjavio da je razočaran što nije pomilovan nakon podnošenja žalbe. Međutim tokom saslušanja otkrio je da broj žrtava koji se ovde navodi nije tačan, već da ih ima duplo više.

David, Prva epizoda: “Zločin iz osvete”. Priča o David Thabo Simelaneu, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin