Najnovije Vesti
prva, PRVA NAGRADA ZA DŽIBONIJA U SRBIJI, Gradski Magazin

PRVA NAGRADA ZA DŽIBONIJA U SRBIJI

NAXI PALMA: PRVA NAGRADA ZA DŽIBONIJA U SRBIJI

“Naxi palma”, priznanje za najbolju pesmu objavljenu u prethodnih godinu dana, sinoć je u Beogradu dodeljena jednom od najznačajnih kantautora na našim prostorima Zlatanu Stipišiću Džiboniju za pesmu “Onako od oka”.

Uprkos brojnim koncertnim obavezama, Džibo je u srpsku prestonicu došao na poziv Naxi radija kako bi primio ovo prestižno priznanje koje se već šestu godinu zaredom dodeljuje izvođačima čije pesme slušaoci ove radio stanice biraju kao najbolje.

Primajući nagradu, Džiboni je istakao da je ovo prva nagrada koju dobija i prima u Srbiji.

– Hvala puno svim slušaocima što su odlučili da ova pesma dobije Naxi palmu. Hvala Naxi radiju što se potrudio da pesma dođe do ljudi i da je zavole. Zahvalio bih se i kolegama koji su, širokog srca, došli na uručenje nagrade, što mi posebno znači. Ova pesma nije imala težak put, napisao sam je januara 2014. godine i govori o muškoj emancipaciji. Hvala vam još jedno svima, ja računam na vas, vi računajte na mene – rekao je Gibonni prilikom uručenja nagrade i istakao da nikada unapred ne sprema govore, već da ih izgovara u trenutku, iz srca.

prva, PRVA NAGRADA ZA DŽIBONIJA U SRBIJI, Gradski Magazin
Maja Raković dodelila nagradu Gibonniju

Želeći da nagradi one koji su u prethodnoj godini osvojili srca publike, najslušanija beogradska radio stanica do sada je “Naxi palmu” dodelila Zdravku Čoliću za pesme “Ljubavnici” (2011. godine) i “Što ti dadoh” (2014. godine), Kikiju Lesendriću za numeru “Slučajno” (2012. godine), grupi The Frajle za pesmu “Fina” (2013. godine) i Sari Jovanović za singl “Mahovina” (2015. godine).

– Više od dvadeset dve godine na Naxi radiju se sluša samo najkvalitetnija muziku sa prostora bivše Jugoslavije, zbog čega smo pre šest godina odlučili da jednom godišnje nagradimo najbolje pesme po izboru naših slušalaca. Ponosni smo na izuzetnu saradnju sa Džibonijem, koji je zaista jedan od najboljih pevača i kompozitora na našim prostorima, i čije pesme oduvekmožete da slušate na Naxi radiju – istakla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Svečanoj dodeli Naxi palme, organizovanoj u luksuznom ambijentu beogradskog hotela Radisson Blu Old Mill, prisustvovali su Aleksandra Kovač, grupa The Frajle, Sanja Ilić, Peca Popović i druge značajne ličnosti iz sveta muzike i medija.

Uživajte uz “Onako, od oka”.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Otvorene prve PEPCO prodavnice u Srbiji, Gradski Magazin

Otvorene prve PEPCO prodavnice u Srbiji

PEPCO, najveći maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda sa najvećom stopom rasta u Evropi, sada postoji i …

L’ORÉAL IZABRAO NASLEDNIKA IZVRŠNOG DIREKTORA: IJERNONIMUS NA ČELU GRUPE OD MAJA 2021., Gradski Magazin

L’ORÉAL IZABRAO NASLEDNIKA IZVRŠNOG DIREKTORA: IJERNONIMUS NA ČELU GRUPE OD MAJA 2021.

Ljernonimus sledeće godine preuzima funkciju od dugogodišnjeg izvršnog direktora L’Oéal Grupe Žan Pol Agona Kliši, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.