Prva rezija Snezane Trisic u JDP-u, Gradski Magazin

Prva rezija Snezane Trisic u JDP-u

Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društ(a)va”: Prva rezija Snezane Trisic u JDP-u.

Danas su počele probe predstave “Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društ(a)va” Elfride Jelinek. Predstavu režira Snežana Trišić kojoj je ovo prva saradnja sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem.

U predstavi igraju: Nataša Tapušković, Branislav Lečić, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Anđelika Simić, Goran Daničić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Vesna Stanković i Andrijana Oliverić.

Dramu je prevela Jelena Kostić Tomović, dramaturg je Periša Perišić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Irena Popović Dragović, a koreograf Sonja Vukićević.

Komad Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društ(a)va austrijske nobelovke Elfride Jelinek, svojevrsni je nastavak ali i parafraza dveju Ibzenovih drama Nora (Lutkina kuća) i Stubovi društva, koji prati “razvojni put” Nore Helmer, nakon što je ostavila muža, kroz pozorišni kaleidoskop muških projekcija/fantazama o ženi u ulozi: supruge, majke, radnice, umetnice, ljubavnice, prostitutke, konkubine, domino-dame i konačno, poslovne žene.

Hoće li Nora uspeti da ostvari svoju želju i žudnju za samoostvarenjem, ili će morati da prihvati sudbinu koju joj je odredila istorija dramskog teatra. Hoće li uspeti da ispuni svoje planove ili će morati da se pomiri sa mestom koje joj je namenilo savremeno potrošačko društvo.

Premijera predstave očekuje se u novembru.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin