, PRVI KONCERTNI KLAVIR KOLARCA PONOVO U ZADUŽBINI ZAHVALJUJUĆI MK GROUP, Gradski Magazin

PRVI KONCERTNI KLAVIR KOLARCA PONOVO U ZADUŽBINI ZAHVALJUJUĆI MK GROUP

Prvi klavir koji je u Zadužbini Ilije M. Kolarca još od otvaranja njenog zdanja 1932. godine bio glavni koncertni instrument, ponovo je stigao u svoj prvobitni dom, posle 33 godine, zahvaljujući pomoći kompanije MK Group.

U pitanju je koncertni klavir marke Blitner, na kojem su svirali najeminentniji pijanisti 20. veka, među kojima su Sergej Prokofjev, Artur Rubinštajn, Nikolaj Orlov, Nikita Magalov, Klaudio Arau i brojni drugi pijanistički velikani.

Naime, Kolarčeva zadužbina je pre više od tri decenije ustupila klavir tadašnjem hotelsko-apartmanskom kompleksu na Kopaoniku za organizovanje programa umetničke muzike, a sada je ovaj vredni muzički instrument vraćen svojoj matičnoj kući, zahvaljujući saradnji i podršci kompanije MK Group. Tim povodom kompaniji je uručena zahvalnica.

„Imamo veliku sreću da danas kada slavimo krsnu slavu Ilije M.Kolarca i Zadužbine, možemo da izrazimo i zahvalnost našim prijateljima i partnerima. Danas takođe najavljujemo početak dugo očekivanog renoviranja zdanja Zadužbine. Kada tome dodamo i ovaj izuzetno emotivni momenat povratka našeg prvog koncertnog klavira svojoj kući, posebno se zahvaljujem MK grupi“, rekao je Aleksandar Peković, upravnik Kolarčeve zadužbine, na svečanoj ceremoniji.

„Izuzetna nam je čast što smo pomogli da se ovakav raritet velike vrednosti za srpsku kulturu ponovo nađe u Kolarčevoj zadužbini. Ovo je najlepši način da doprinesemo obeležavanju jubileja kada ovo zdanje slavi 90 godina od svog otvaranja“, izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group,  prilikom dodele zahvalnica, kada su sve zvanice mogle da vide izloženi koncertni klavir Blitner iz 1932. godine.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin