SAVAMALA, PRVI SAVAMALA COFFEE FESTIVAL, Gradski Magazin

PRVI SAVAMALA COFFEE FESTIVAL

PRVI SAVAMALA COFFEE FESTIVAL 14. I 15. MARTA U MIKSER HOUSE

Udruženim snagama, Mikser i Speciality Coffee asocijacija predstavljaju dvodnevni festival kafe, koji će se održati 14. i 15. marta u Mikser House-u.

Svež, inovativan i mirisan, Savamala Coffee Festival idealna je destinacija za sve one kojima je kafa više od običnog napitka, za one kojima je kafa strast i vanvremenski užitak, za one koji umeju da uživaju u svakom gutljaju, u prefinjenim aromama, u neodoljivim mirisima, u vrhunskim ukusima.

SAVAMALA, PRVI SAVAMALA COFFEE FESTIVAL, Gradski Magazin
Gregory Glen

Mikser i Speciality Coffee asocijacija pozivaju sve posetioce da se opuste i upuste u avanturu otkrivanja i uživanja u novim ukusima i doživljajima, jer Savamala Coffee Festival priprema predstavljanje i degustacije kafa više, kao i suplementarnih proizvoda koji se na kafu nadovezuju (kolačići, kroasani, mleko, čokolada, rakija), više od 40 izlagača, takmičenja za najboljeg baristu, radionice uparivanja mirisa i ukusa, predavanja o kafi i još mnogo toga.

Svoja znanja o kafi i njenom pripremanju podeliće Gregory Glen, vlasnik Java kafe, Stavros Lambrinidis, svetski prvak u “ibrik” kategoriji, Aleksandra Erić koja će govoriti o procesu dobijanja kafe, kao i Mihailo Kovačević koji će otkriti tajne aromatizacije kafe.

SAVAMALA, PRVI SAVAMALA COFFEE FESTIVAL, Gradski Magazin
Stavros Lamprinidis

Poseban deo programa predstavlja takmičenje barista u kategoriji “Latte art” (crtanje po kafi) koje će okupiti najbolje bariste iz Srbije i regiona, dok će o pobedniku takmičenja odlučivati internacionalni žiri. Preliminarna runda odviće se u subotu, od 17 do 19 časova, dok će se finalno takmičenje odigrati drugog dana festivala, od 15 do 17 časova. I polufinalni i finalni program vodiće Una Senić, koja će se u subotu uveče preuzeti i ulogu DJ-a i pobrinuti se za dobru muziku i atmosferu.

Festival je otvoren 14. i 15. marta, od 11 do 19 časova, a ulaznica je 250 dinara po danu.

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin