Raspisan konkurs: “REFLEKSIJA”, Gradski Magazin

Raspisan konkurs: “REFLEKSIJA”

Kompanija PSP Farman i Mikser Festival raspisali su nacionalni konkurs “Refleksija” za otkup umetničkih radova za Kolekciju savremene srpske umetnosti novootvorenog hotela Marriot u Beogradu. Konkurs je otvoren za sve autore iz Srbije a radovi se šalju u periodu između 7. juna do 10. jula 2015. godine.

Smešten između zdanja Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja, novi hotel internacionalnog lanca “Marriot” u samom centru Beograda pretenduje da balkanskoj prestonici ponudi nešto više od očekivanih turističkih i ugostiteljskih pogodnosti. Pozicija između dve svojevremeno dominantne kuće nacionalne kulture motivisala je kompaniju PSP Farman da svoje novo zdanje uključi u aktivan kulturni život grada, promovišući savremene vrednosti u arhitekturi, umetnosti, dizajnu i novim tehnologijama koje pokreću društvo napred.

Konkurs “Refleksija” je samo jedan od projekata koji će kompanija  PSP-Farman organizovati uz podršku kulturne platforme “Mikser”. Cilj celokupne saradnje je da se kroz novi izlagački prostor pruži podstrek domaćim stvaraocima iz oblasti savremene umetnosti, dizajna, arhitekture i nove tehnologije. Novi ciklus umetničkog konkursa planiran je za završnu fazu kompleksa “West 65” na Novom Beogradu.

Otvoreni deo umetničkog konkursa “Refleksija” poziva domaće umetnike da prilože svoja realizovana dela iz oblasti savremene umetnosti u nekoliko kategorija (slika, crtež, grafika, fotografija, kolaž). Odabrani radovi će radovi biti izloženi u javnim prostorima novootvorenog hotela “Marriot”. Projekat uključuje i uspostavljanje dugoročne saradnje sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu u okviru koje će na internom konkursu biti odabrani najbolji radovi studenata FPU koji će krasiti zidove u sobama novootvorenog hotela Marriot.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane umetnike sa teritorije Srbije. Učesnici mogu biti individualni autori ili grupa autora, a svaki aplikant može prijaviti više radova. Pobedničke radove izabraće žiri u sastavu: Marko Lađušić (slikar i vajar, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti), Maja Lalić (arhitekta, kreativni direktor Mikser festivala), Branka Grujić (novinar, direktorka Internacionalnog marketing sektora, PSP Farman)

Radovi se dostavljaju slanjem elektronske pošte na adresu refleksija@mikser.rs do 10. jula u ponoć. Za prijavu realizovanih dvodimenzionalnih radova (slika, crtež, grafika, fotografija, kolaž) potrebno je dostaviti tekstualni opis rada (koncept, tehnika, dimenzije, itd.), fotografiju rada, predloženu visinu otkupne nagrade, biografiju i kontakt autora.

Pobednički radovi će biti izloženi i na kolektivnoj izložbi u Mikser House-u, a otkupne nagrade, čiji iznos predlaže sam autor u ponuđenom rasponu po kategorijama su: kategorija “slika” – otkupne nagrade u rasponu od 1000 – 5000 eur , kategorija “kolaž” od 500 – 2000 eur , kategorija “crtež” – od 300 – 1000 eur,  kategorija “fotografija” – od 300 – 1000 eur, kategorija “grafika” od 200 – 1000 eur.

 

Za sve dodatne informacije pisati na: refleksija@mikser.rs

 

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin