Rast, Rast turista u Beogradu, Gradski Magazin

Rast turista u Beogradu

NASTAVLJA SE RAST BROJA TURISTA U BEOGRADU

Prema poslednjim podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, porast broja turista u našem gradu se tokom letnjih meseci nastavlja.U julu mesecu, Beograd je posetilo 63.214 stranih turista što je za 12% više nego u istom mesecu prošle godine. Broj noćenja stranih turista u julu je veći za 22%.

Od početka godine ukupno 348.851 domaćih i stranih gostiju je boravilo u našoj prestonici, što je za 12% više nego u do sada rekordnoj 2014. godini. Ukupan broj noćenja u periodu od januara do kraja meseca jula u svim vrstama registrovanog smeštaja u Beogradu je za 16% veći u odnosu na isti period 2014.

Najznačajniji rast u broju gostiju u julu beleže gosti iz Turske – 82%. Takodje se nastavlja trend rasta u broju gostiju iz zemalja zapadne Evrope: Francuska – 21%, Švedska – 21%, Nemačka – 13%, Rumunija – 13%, Poljska – 7% itd.

Kao i do sada, od početka godine, među najbrojnijim gostima su posetioci iz zemalja okruženja.Kada se govori o dalekim destinacijama, veću posećenost beleže gosti iz SAD, Australije, Kine i drugih azijskih zemalja, koji posećuju Beograd u okviru tzv “kružnih”, Balkanskih tura.Kontinuirano povećanje broja gostiju kao i broja ostvarenih noćenja u našem gradu je rezultat intenzivnih aktivnosti promocije Beograda na inostranim tržištima. Veliki broj članaka i reportaža u renomiranim stranim medijima, sajamski nastupi kao i promotivna predstavljanja u zemljama u inostranstvu imale su veliki uticaj na sve veću popularnost Beograda kao evropske turističke destinacije.

Takođe, veliki broj održanih manifestacija i događaja namenjenih Beograđanima i gostima u našem gradu, koje su organizovane od novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do upravo završenog Beogradskog karnevala brodova, doprinelo je velikoj posećenosti Beograda pogotovo za vreme njihovog održavanja.Beograd je jedna od omiljenih turističkih destinacija  gostima iz Evrope,Azije,Amerike, upravo zbog toga što je grad koji živi, grad koji nikada ne spava i gde svako može pronaći svoj kutak iz bilo kog kraja sveta da dolazi.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin

Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela

Blagodeti vune, kao najboljeg priodnog materijala brojne su zbog lekovitih svojstava vune i njenog uticaja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin