, Retro dašak u enterijeru, Gradski Magazin

Retro dašak u enterijeru

J, Retro dašak u enterijeru, Gradski Magazinedan od glavnih koraka kada se posvetimo uređenju doma jeste odabir stila koji nam najviše odgovara, a ono što je zajedničko svim stilovima u uređenju enterijera je da imaju svoje osobenosti i jasne karakteristike, kao i manje ili više striktna pravila.

Retro stil je u modi, voli boje i može se okarakterisati paletama sjajnih ili zamućenih neutralnih nijansi, kao i intenzivnijim „pantone“ nijansama, koje su izuzetno popularne u savremenim trendovima. Jedna od omiljenih boja u enterijeru, a koja se uklapa u retro stil je nijansa žute „pantone fusion gold“. Sjajan primer retro stila je fotelja G01, sa detaljima poput tamnijih zidova sa sitnijim geometrijskim printom i izuzetno poželjnom kombinacijom sa elementima drveta.

Sličan primer je i ambijent sa foteljom ZURICH, koja svojom plavom bojom, ali i dizajnom predstavlja sjajnog predstavnika retro stila. Ovaj stil voli knjige i uvek im ostavlja prostora, čak i kada su (samo naizgled) nemarno odložene pored fotelje za čitanje.

Paterni u ambijentima retro stila ne moraju biti vezani za zidove, odlično mesto im je i na tepisima, jastučićima i raznim prostirkama, a posebnu draž ovom stilu daju i retro linije komada nameštaja, kao što je slučaj sa klub stolom JESSICA.

Kada govorimo o trpezarijskom prostoru, nije ga teško opremiti u retro stilu, čije se linije, materijali, boje i printovi mogu odlično videti na primeru trpezarije koju čini kombinacija trpezarijskog stola M21F i trpezarijskih stolica G504. Ambijent je dodatno obogaćen i umetničkim slikama sa motivima koji podsećaju na mirna vremena i izazivaju osećanja ljubavi, mira i pripadanja, koja su svakoj porodici i svakom domu potrebna.

Dizajneri Forma Ideale ističu da je pravi  izazov kombinovanje modernog nameštaja sa retro komadima koji u nama bude nostalgične emocije, kao i vraćanje dekorativnim predmetima koji podsećaju na neka davna vremena i na neke možda zaboravljene vrednosti.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Jedan komentar

  1. Podseca me na namestaj koji su roditelji imali u svojoj mladosti. Tad je sve nekako bilo dosta toplije i prijatnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin