ROMA COMPANY POMOGLA SREĐIVANJE ŠOSO ‚‚IVO LOLA RIBAR“  U KRALJEVU, Gradski Magazin

ROMA COMPANY POMOGLA SREĐIVANJE ŠOSO ‚‚IVO LOLA RIBAR“ U KRALJEVU

Povodom 30 godina od osnivanja kompanije, Roma Company donirala je materijal za potrebe adaptacije i sređivanja prostorija kao i klima uređaje za ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu.

U godini kada obeležava svoj jubilej, Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za uređivanje i adapataciju prostorija škole koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Pored materijala, školi su donirani i klima uređaji za kompletnu klimatizaciju prostorija kako bi se deci i osoblju škole omogućio prijatiniji boravak u školi.

ROMA COMPANY POMOGLA SREĐIVANJE ŠOSO ‚‚IVO LOLA RIBAR“  U KRALJEVU, Gradski Magazin„Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ je od izuzetnog značaja za grad Kraljevo jer pruža obrazovanje i brigu o deci sa posebnim potrebama. Donacija upućena ovoj ustanovi je primer svima onima koji su u mogućnosti da imaju dobru volju i da pomognu radu ove ustanove. Grad Kraljevo i Ministarstvo prosvete ogromne napore ulažu u obezbeđivanju kvalitetnog prostora za rad sa učenicima, čime im se omogućuje da vreme provode u sigurnom i podsticajnom okruženju. Sa tom namerom grad Kraljevo je školi „Ivo Lola Ribar“ pružio pomoć od milion dinara, koji je iskorišćen za sređivanje toaleta i podova u produženim boravcima. Ministarstvu prosvete je izuzetno važno da učenicima, nastavnicima i ostalom stručnom osoblju pruži adekvatne uslove za izvođenje nastave. Odobreni su i produženi boravci za mlađe i za starije razrede, čime su učenici dobili mogućnost boravka tokom dana uz nadzor stručnih lica, defektologa i medicinskih sestara“, izjavila je Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave Kraljevo, Ministarstvo prosvete.

Lanac maloprodajnih i veleprodajnih objekata – Roma Company godinama posluje sa velikim uspehom u gradu Kraljevu, a kao društveno odgovorna kompanija, od osnivanja, pomaže zajednici u kojoj posluje.

ROMA COMPANY POMOGLA SREĐIVANJE ŠOSO ‚‚IVO LOLA RIBAR“  U KRALJEVU, Gradski Magazin‚‚Roma Company je ove godine, donacijom školi za osnovno  i srednje obrazovanje ,,Ivo Lola Ribar”  dala jedan svetao primer inkluzivne osvešćenosti i brige za najugroženije i najosetljivije članove naše zajednice-decu sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući ovoj donaciji, unapređeni su uslovi u kojima ova deca provode svoje vreme posvećeno vaspitno-obrazovnom procesu. U ime svih zaposlenih i u svoje ime Roma Company zahvaljujem i želim mnogo uspeha u budućem radu“, izjavila je Biljana Mandić Dimitrijević, direktorka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ iz Kraljeva.

Zahvaljujući Roma Company i donacijom građevinskog materijala kompletno su okrečene i osvežene prostorije u kojima deca i zaposleni provode značajan deo svog vremena. Uz nesebičnu podršku i pomoć učenika starijih razreda i osoblja škole, uređeno je i školsko dvorište kako bi boravak napolju svima bio prijatniji i ugodniji.

„U godini kada Roma Company obeležava jubilej 30 godina rada, želeli smo da pružimo pomoć svim lokalnim zajednicama u kojim poslujemo. Time smo se i vodili kada smo odlučili da donaciju usmerimo ka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“. Izdojeno je 600.000 dinara za nabavku klima uređaja i materijala za uređenje i adaptaciju prostorija i dvorišta škole. U okviru niza aktivacija koje sprovodimo povodom našeg jubileja, na u Kraljevu smo zasadili simboličnih 30 stabala kao poruku čvrste i snažne veze sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo dugi niz godina“, izjavio je Jovica Voštinić, rukovodilac Distributivnog centra Roma Company u Kraljevu.

ROMA COMPANY POMOGLA SREĐIVANJE ŠOSO ‚‚IVO LOLA RIBAR“  U KRALJEVU, Gradski MagazinŠkola za osnovno i srednje obrazovanje “Ivo Lola Ribar” iz Kraljeva osnovana je šezdesetih godina XX veka i ime nosi po predvodniku studentskog revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji i narodnom heroju Jugoslavije, Ivi Loli Ribaru. Osnovna delatnost škole je obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Škola danas broji 98 učenika.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Filmske poslastice za tekuću nedelju, Gradski Magazin

Filmske poslastice za tekuću nedelju

Svet kinematografije nas konstantno podseća na svoju beskrajnu kreativnost i sposobnost da nas transportuje u …

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja, Gradski Magazin

Program podrške za nabavku opreme: 12 miliona evra bespovratno za unapređenje poslovanja

NLB Komercijalna banka, članica najveće regionalne finansijske grupacije NLB Grupe, izabrana je kao prva od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin