roman, Roman Džes Volter „Predivne ruševine“, Gradski Magazin

Roman Džes Volter „Predivne ruševine“

Roman Džes Volter „Predivne ruševine“ od 6. marta u prodaji

Roman Džes Volter „Predivne ruševine“ od petka 6. marta naći će se u prodaji u svim knjižarama Delfi, kao i Laguninim klubovima čitalaca.

O Romanu:

„Predivne ruševine“ su veoma romantična knjiga sa živo izvajanim likovima. U zabačeno seoce na obali azurnoplavog Ligurskog mora, daleke 1962, doputovala je još neproslavljena mlada glumica. Vlasnik jedinog hotela u mestu, Paskvale, zaljubljuje se u tu divnu Amerikanku. Ona je njegov san o lepoj ženi, o Americi i svetu izvan litica što okužuju njegovo selo. No ona je smrtno bolesna, i ona voli drugog. Na papiriću koji je donela sa sobom napisano je ime nekog čoveka, i to je Majkl Din. Slavni ali već istrošeni producent, s kancelarijom u filmskom gradu Univerzalovog studija, pokušava uz pomoć svoje asistentkinje Kler da se iščupa iz desetogodišnje stvaralačke krize. I dok bezuspešno pokušavamo da pogodimo kakva to ljubavna veza od pre bezmalo pedeset godina povezuje Majkla Dina i divnu Amerikanku, Kler sklapa pogodbu sa sobom: ili će joj sudbina tog dana doneti makar jednu pristojnu filmsku prezentaciju, ili će promeniti posao. A onda, kad se u poslednjem času bude vratila u svoju kancelariju da uzme nešto što je zaboravila…

Upoznajući nove likove kao što su lokalni mafijaši, ambiciozni budući producent Šejn Viler, Ričard Barton (i nezaobilazna Liz Tejlor!), ribari Porto Vergonje, divni, tužni nesuđeni pisac Alvis Bender, propali muzičar Pet, lepa Amedea, iznenadno poput eksplozije i fantastično poput vatrometa, razotkrićemo priču koja ih sve povezuje na najmanje očekivan način. Ovaj roman koji je istovremeno avantura i burleska pre svega je oda neprolaznoj ljubavi.

Volterova proza je uživanje. Ona je humoristična, drska, duhovita i bogata, puna ironičnih preokreta. Volter se služi svim trikovima savremenog pripovedanja gradeći roman koji slavi život izbegavajući gorčinu cinizma i sladunjavost sentimentalnosti.

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin