Najnovije Vesti
rundek, Rundek u novoj muzičkoj pustolovini sa Andrejom i Ftičekima, Gradski Magazin

Rundek u novoj muzičkoj pustolovini sa Andrejom i Ftičekima

Pevačica Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek i Ekipa “Ftičeki” objavili su prvi singl i spot “Dolinom se šetala” sa predstojećeg zajedničkog albuma “Mura Mura”, kog će na CD-u početkom iduće godine objaviti u Srbiji promoterska kuća Long Play, a u Hrvatskoj Menart.


“Mura Mura’ je ispala opasno dobro, a mi jedva čekamo svoju muziku i koncertno podijeliti s vama”, poručuju Andreja, Rundek i Ekipa “Ftičeki”.

Rundek je muzički producent projekta “Mura Mura”, kog je inicirala njegova supruga, pozorišna rediteljka Sanda Hržić. Na protekloj Rundekovoj turneji “Apocalypso NOW”, koju je režirala Hržić, novookupljena prateća grupa Ekipa pokazala je izuzetnu kreativnost, svežu energiju i zajedništvo. Sanda je, kao veliki Andrein poštovalac, osetila da bi zagrebačka pevačica, trubačica i performerka sa Darkom i Ekipom mogla konačno ostvariti san da otpeva i snimi 12 najdražih međimurskih pesmama.

“Spontano muziciranje, šuma i međimurski bluz”, opisuje Andreja Kurelec Košavić početak priče sa Ftičekima krajem leta prošle godine u jednom planinarskom domu na planini Medvednici iznad Zagreba. Potom su Andreja, Rundek i Ekipa u februaru ušli u studio na dva dana.

“Bez velikog razmišljanja, ali s pažljivim slušanjem, sasvim spontano, ali s jasnim smjerom i mjerom stvorili smo  album zvan ‘Mura Mura’. Meni je od uvijek bila želja pjevati i interpretirati međimurske pjesme. U njima se najbolje nalazim i snalazim. Bluz je bluz, živimo ga!”, kaže Andreja.

Darko je preuzeo obavezu da orijentiše rad u studiju, sluša i predloži ‘ključeve’ za pristup pojedinim pesmama.

“Za dio pjesama smo pripremili osnove aranžmana, za druge je muzika nastala u studiju. Većinu njih smo snimili iz prvog pokušaja. Ponosan sam i sretan što je ‘sila bila s nama’ i što smo uspjeli snimiti magiju glazbe u nastajanju, što je dragocjeno i rijetko. Sigurno nam je u tome pomogao i duboki prastari izvor iz kojega su te pjesme proizašle”, objašnjava Rundek.

Spot za pesmu “Dolinom se šetala” sniman je na reci Kupi, ostrvu Zlarinu, kao i prilikom tonske probe u dvoru i koncerta na trgu Ispod Leroja. U tih tri dana, redatelj Aron Kovačić uhvatio je sve momente spontanosti, osećaja i neverovatne energije koju nosi Ekipa “Ftičeki”.

Članovi benda su: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), uz Natašu Radušić (mandolina) i Marka Firsta (violina) iz grupe Cinkuši.

(srbijadanas)

foto: Promo

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Vladimir Gvojić, Vladimir Gvojić polaskan priznanjem Car Konstantin: Nagrada mi predstavlja više nego što mogu da opišem!, Gradski Magazin

Vladimir Gvojić polaskan priznanjem Car Konstantin: Nagrada mi predstavlja više nego što mogu da opišem!

Radi ono što voliš i uvek daj svoj maksimum reči su koje najbolje opisuju glumca …

nemanja radulović, Ovacije na koncertu Nemanje Radulovića, Gradski Magazin

Ovacije na koncertu Nemanje Radulovića

Nemanja Radulović: Ova sala je moj drugi dom   Virtuoz na violini Nemanja Radulović u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.