Rut Regev u Domu Omladine, Gradski Magazin
Rut Regev

Rut Regev u Domu Omladine

Rut Regev (Reut Regev), poznata trombonistkinja iz Izraela, biće naš gost sa svojim jedinstvenim triom – Džon Sas, tuba, Igal Foni, bubnjevi, u ponedeljak 1. juna sa početkom u 20.00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival predstavljaju koncert Reut Regev’s R*time!

rut, Rut Regev u Domu Omladine, Gradski Magazin
Rut Regev

Radi se o izuzetnoj umetnici, koja pomera granice džez muzike i koju je naša publika upoznala i zavolela kad je svojevremeno nastupila kao jedna od skrivenih zvezda Beogradskog džez festivala 2010. godine. Ova mlada i talentovana dama, veoma je aktuelna na globalnoj muzičkoj sceni, a njena strast za eksperimentisanjem i zanimljivi nastupi ozaruju lica pravih ljubitelja džeza širom sveta.

U susret 31. Beogradskom džez festivalu, koji će biti održan od 28. oktobra do 1. novembra 2015. godine, prisećamo se jednog od uzbudljivijih koncerata iz istorije manifestacije od posebnog značaja za Beograd.

Izraelsko-američka trombonistkinja Rut Regev s velikim uspehom svira već duže od dve decenije. Tokom srednjoškolskih dana nastupala je na prestižnim festivalima u svojoj zemlji, a u biografiji ima i članstvo u orkestru Izraelske armije. Nakon preseljenja u Njujork, sarađivala je sa muzičarima širokog stilskog opsega, od Entonija Brekstona, Buča Morisa, Frenk Londona, Dejv Daglasa i Eliot Šarpa preko savremene klasike, do klecmer, rok, latin i bluz bendova. Kao bendlider debituje 2009. godine albumom “This is R-Time”, kojim se pozicionira na tamošnjoj “dauntaun” sceni, kombinujući uticaje džez-roka, fanka i fri-džeza. Debi ostvarenje predstavila je i na Beogradskom džez festivalu, 2010. godine.

rut, Rut Regev u Domu Omladine, Gradski Magazin
Rut Regev Trio

Tri godine kasnije objavljuje drugi album „Exploring the Vibe“ za poznatog minhenskog izdavača ENJA Records, na kome razrađuje svoje kreativne ideje u labavim aranžerskim strukturama, bliskim estetici džem-sešna sa elementima fanka i bluza.

„Želeli smo da odemo daleko od komponovanja muzike i stvaranja ritmičkog koncepta. Hteli smo da se fokusiramo na istraživanje atmosferičnih aspekata muzike, raspoloženja, drugim rečima – vajba“, zapisala je umetnica na omotu ovog izvrsnog albuma. Specijalni gost ovog ostvarenja bio je američki gitarista Žan-Pol Bureli, jedan od najupečatljivijih sledbenika Džimija Hendriksa na današnjoj sceni.

rut, Rut Regev u Domu Omladine, Gradski Magazin
Rut Regev

Ulaznice za koncert su u prodaji preko EVENTIM mreže gde će ograničena prva količina ulaznica biti po ceni od 300 dinara, u pretprodaji cena će iznositi  400 dinara a na sam dan koncerta 500 dinara.

http://https://www.youtube.com/watch?v=XZuVbF0dq98&feature=youtu.be

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin