, Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na sajmu EuroCucina 2024., Gradski Magazin

Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na sajmu EuroCucina 2024.

Sa fokusom na besprekornu povezanost između uređaja i inovativnih proizvoda, Samsung demonstrirao poboljšanja koja donosi u životni stil kupaca

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je svoju novu vrhunsku kuhinju i životni stil kao deo kontinuirane borbe za povezani život na sajmu EuroCucina 2024. Događaj koji se održava u Milanu jedan je od najvećih međunarodnih događaja o kuhinjskim uređajima i trajao je od 16. do 21. aprila na Rho Fiera Milano. Samsung je iskoristio ovaj događaj da pokaže kako će povezanost između više uređaja, kao i inovativne funkcije novih ugradnih uređaja, promeniti svakodnevni život u domu.

, Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na sajmu EuroCucina 2024., Gradski Magazin
Samsung Electronics predstavio povezani stil života i novu liniju ugradnih uređaja na sajmu EuroCucina 2024. 3

„Raduje me što mogu pokazati učesnicima šta smo stvorili na EuroCucini, nakon globalnog predstavljanja ‘Welcome to BESPOKE AI’ pre dve nedelje,” rekao je Moohyung Lee, EVP i voditelj tima za korisničko iskustvo, odeljenja Digital Appliances (DA) u Samsung Electronics. „Verujemo da će povezanost između uređaja podići živote korisnika na novi nivo. Takođe, želimo da kupci pronađu različite funkcije novih ugradnih uređaja koje će im pomoći u svakodnevnom životu. Nadam se da će posetioci na štandu uživati u ovim novim promenama koje Samsung donosi u EuroCucinu“.

Samsung štand na EuroCucini pozvao je posetioce u glavne zone koje su se sastojale od Bespoke AI i Premium Built-in Kitchen. Posebno u zoni Premium Kitchen, Samsung je predstavio tri nova ugradna proizvoda koji odgovaraju evropskom stilu života i prepuni su novih inovativnih funkcija.

Proširenje povezivosti preko uređaja

Putovanje Samsung paviljonom počelo je Bespoke AI zonom, koja je pokazala proširenje povezivosti uređaja. Uključivala je iskustvo umreženosti, koje ne postoji samo u kuhinji, već i u ostatku doma, pomažući da život korisnika bude jednostavan i intuitivan, uz smanjenu potrebu navođenja od strane korisnika. Samsung je istakao poboljšano korisničko iskustvo upotrebom više ekrana. Ključne komponente umreženog doma su AI Family Hub™ i AI Home ― sedmo-inčni ekran ugrađen u Bespoke AI Laundry Combo™ mašinu za pranje i sušenje veša, kao i u Anyplace Induction indukcijsa ploča. Korisnici mogu, korišćenjem ugradnih ekrana dobiti korisne informacije o samom uređaju ili dobiti telefonski poziv direktno na Bespoke AI Laundry Combo™ dok peru veš. Ipak, najvažniji deo je da ekrani omogućuju uređajima da se povežu sa drugim uređajima i upravljaju njima, dopuštajući korisnicima da uživaju u većoj pogodnosti kroz ekosistem SmartThings.

Na primer, ovi uređaji imaju SmartThings 3D Map View, trodimenzionalnu perspektivu doma koja locira povezane Samsung uređaje u celoj kući, pojednostavljuje radnje poput isključivanja povezanih uređaja i provere njihove potrošnje energije.

U određenom načinu rada, kao što je SmartThings Energy Away, SmartThings automatski isključuje odabrane uređaje kada su korisnici izvan kuće. Takođe, predstavlja rešenje za uštedu energije što se zasniva na SmartThings Energy. Uz Optimal Charging, robot usisavač puni samo do 60% tokom sati najveće potrošnje, dok Optimal Scheduling automatski raspoređuje ciklus mašine za pranje posuđa tokom sati izvan najveće potrošnje.

Korišćenjem Calm Onboarding funkcije, Samsung od samog početka omogućuje bolje korisničko iskustvo i istraživanje SmartThings ekosistema. Kada kupci kupe proizvod koristeći svoj Samsung račun, SmartThings prati gde je dostava i automatski se povezuje sa njima, bez potrebe korisnika da ih „peške“ instaliraju u svoj dom. Svakako treba naglasiti da sigurnost umreženih uređaja nadzire i višestruko nagrađivana Samsung Knox platforma.

Ugradni kuhinjski aparati za različite stilove života

Na evropskom tržištu, Samsung je dodatno ojačao svoju poziciju brenda lansiranjem ugradnih modela uključujući frižider, mašinu za pranje posuđa, indukcijske ploče za kuvanje i rerne, kao i uvođenjem inovativnih funkcija kao što je AI Pro Cooking. U Premium Built-in Kitchen zoni, Samsung je predstavio tri nova proizvoda koji će osigurati prisutnost njegovog brenda na tržištu ugradnih kuhinja, a koji maju mogućnosti primene veštačke inteligencije i nadograđenu funkcionalnost na osnovu čega potrošačima pružaju veliku fleksibilnost pri konfigurisanju njihovih ugradnih kuhinja. Za početak, široki ugradni frižider sa zamrzivačem u donjem delu, oznake BRB6500D, prvi je široki model u Samsung portfoliu ugradnih frižidera. Zahvaljujući Wi-Fi kompatibilnosti, korisnici mogu smanjiti utrošak električne energije do 10% koristeći funkciju SmartThings AI Energy Mode. Korisnici takođe mogu pratiti utrošak energije i proceniti iznos mesečnog računa. Ako račun premaši unapred postavljen iznos, način rada za uštedu energije može pomoći korisnicima da uštede energiju promenom brzine kompresora i učestalosti ciklusa odmrzavanja. Što se tiče održavanja svežine hrane, sistem Twin Cooling™ osigurava da hrana duže ostane sveža i to menjanjem temperature i vlažnosti u frižideru i zamrzivaču pomoću nezavisnih isparivača i

ventilatora.

Nova je i Anyplace Induction indukcijska ploča koja je ranije prikazana na globalnom događaju ‘Welcome to BESPOKE AI’. Kao što i sam naziv kaže, Anyplace Induction omogućuje korisnicima fleksibilno kuvanje bilo gde. Ova fleksibilnost je omogućena pomoću 22 pravougaone ploče za opsežno pokrivanje ploče za kuvanje. Ova ploča smanjuje „mrtve zone“ i stoga čini veću površinu za kuvanje od uobičajene Samsung indukcione ploče sa četiri kruga. Takođe, Intelligent Pan Detection pomaže korisnicima da postave lonce i tiganje gde žele. Indukcija koristi 76 senzora za inteligentno prepoznavanje lonaca i tiganja i prikaz njihovih lokacija na početnom ekranu. To korisnicima omogućuje odabir područja kuvanja i postavljanje temperatura u zavisnosti od toga šta kuvaju. Osim ovih funkcija, Anyplace Induction takođe uključuje funkcije kao što je staklo protiv ogrebotina, koje ima izuzetan nivo tvrdoće od 8 prema Mohsovoj skali. S ovom nivoom tvrdoće manja je verovatnoća da će na površini ostati tragovi kada korisnici pomeraju posuđe ili je čiste, što ploču čini dugotrajnom i lakšom za održavanje. Očekuje se da će proizvod biti dostupan u Evropi u drugoj polovini 2024. godine.

Samsung nova energetski efikasna mašina za pranje posuđa takođe je izložena na EuroCucina 2024 i predstavlja najnoviji model koji donosi visoku energetsku efikasnost u pranju posuđa. Dolazeći s A/B energetskim oznakama, mašina za pranje posuđa ima WaterJet Clean™ sistem, koji pruža intenzivno čišćenje iz svakog ugla, čime se poboljšava energetska efikasnost. Radi uz nivo buke od samo 41 dB kada se koristi program Extra Silence. Štaviše, putem povezivosti SmartThings korisnici mogu uštedeti dodatnu energiju u stvarnom životu. SmartThings AI Energy način rada proaktivno prati svoju potrošnju energije i predviđa njenu stalnu upotrebu. Korisnici mogu uključiti način rada za uštedu energije ako se čini da mesečni račun za struju premašuje njihov cilj. Tada mašina za pranje posuđa koristi do 23% manje energije zahvaljujući programu Pots & Pans, smanjujući temperaturu glavnog pranja i vrućeg ispiranja, dok produbljuje vreme ciklusa. Na kraju, Kitchen Fit™ klizna vrata osiguravaju da se perilica posuđa skladno uklopi u moderne kuhinje. Zahvaljujući kliznoj šarci, vrata se mogu u potpunosti otvoriti bez rezanja podnožja ispod, što znači da se donja linija vrata neprimetno nastavlja na vrata kuhinjskih ormarića.

Kvalitet i saradnja sada i u budućnosti Kompanija Samsung nastoji zadržati kvalitet proizvoda i osigurati bolje rezultate, zbog čega razvija tehnologije

kako bi ove predanosti unela u funkcije proizvoda kao što su AI Ecobubble™ koji smanjuje potrošnju energije mašine za pranje veša, te Less Microfiber™ Filter and Cycle, smanjujući emisije mikroplastike u vodi ispuštenoj iz nje.Kao deo svojih neprestanih nastojanja, Samsung je predstavio svoje najnovije napore posetiocima na sajmu EuroCucina 2024. Kompanija se posebno fokusirala na saradnju koja koristi SmartThings Energy. Samsung je aktivno učestvovao u projektima čiji je cilj stvaranje Net Zero Home. SmartThings Energy integriše ove projekte kako bi osigurao neprestanu kontrolu i praćenje potrošnje energije u domu. Takođe se može sinhronizovati sa programom kao što je Demand Response (DR), automatskim podešavanjem načina rada povezanih uređaja kada se aktivira DR događaj. Samsung je predan širenju svoje saradnje oko sveta kako bi pomogao korisnicima da napreduju na putu prema energetski efikasnom načinu života.

foto: Samsung

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin