Saveti za dobru vezu, Gradski Magazin

Saveti za dobru vezu

Svaka veza počinje bajkovitim krajem…“Živeli su srećno do kraja života“. Visite na telefonu po ceo dan i dopisujete se. Neumorni ste od blagih osmeha. Svaka pomisao na tu osobu izaziva leptire u stomaku.

Brojite dane, sate, minuta da je vidite. Kada je poljubite, klecaju vam kolena. Sve vam se vrti u glavi. Ceo svet se vrti oko vaše ljubavi, i najjači ste u njemu. Onda, nakon nekoliko meseci, sve pada u vodi… pojavljuje se zla maćeha i narušava vašu sreću. Recite STOP! Dajemo vam deset korisnih saveta da uživate u svojoj bajci.

Uz dobre saveta neka ova vaša 2015.godina ispriča novu priču:

  • NAUČI DA POŠTUJEŠ

Obraćaj se sa poštovanjem. Bez obzira koliko ste frustrirani, iznervirani, besni…odaberite ton kojim razgovarate sa partnerom. Nemojte odmah stvarati buku i dreku jer smireni glas ostavlja upečatljiviji dojam. Ako naučite da poštujete druge, poštovaćete sebe. Takođe, zamolite partnera da vam se obraća na isti način. Uživanjem u poštovanju imaćete zdravu vezu.

  • VODITE RAČUNA O SEBI

Momentalno prestanite da se izgladnjujete. Imajte na umu da vas je upoznao takvu i da mu se sviđate. Ne trebate da smršate ili da menjate nešto na sebi. Ako vam samopuzdanje manjka, vodite zdrav život. Jedite zdravu hranu, spavajte dovoljno, pijte dosta tečnosti… i ne smete se zapustiti! Mušakrci su vizuelni tipovi, budite sigurne da na vama nije prvo primetio oči. Ostanite odane sebi ali razmišljajte kao on!

  • BUDITE SVESNI SMRTI

Ozbiljno! Vreme je jeftina roba. Niko vas ne pita kada ga oduzima. Svaki proživljeni dan je dan manje u vašem životu. Ne okupirajte se suvišnim obavezama! Ne stavljajte na posledenjem mestu voljenu osobu! Ljubite se, vodite ljubav, šetajte zagrljeni… u dvadesetim, tridesetim, četrdesetim, pedesetim…dok vas smrt ne rastavi!

  • RAZUMITE RAZLIKU

Pa šta ako ne volite iste filmove ili muziku! Poenta jeste da ne tražite vas u toj osobi. Ako radi stvari koje vama nisu razumljive, to je zbog toga što se razlikujete. Teško je, ali pokušajte da shvatite njegov pogled na svet. Pozajmite njegove oči i doživite to što proživljava.

  • NE OPTEREĆUJTE SE

Ne razmišajte mnogo koraka unapred. Razmišajte racionalno. Veza se vremenom razvija i neminovno podiže na viši nivo. Ne preskačite ih! Ravnomerno hodajte sa razvitkom u vezi, a kada dođe vreme za ozbiljnije poduhvate, rešitećete ih.

  • GLEDAJTE STVARI SA VEDRIJE STRANE

Ne govorite „ja moram da…“. Ako kažete „baš lepo što ću danas obaviti…“ biće vam lakše! Promena u stavu dam doprinosi da se osećate zadovoljnije. Naučite i sebe i partnera da gledate stvari sa verije strane.

  • POTRAŽITE POMOĆ

Imate osobu od poverenja? Potražite korisne savete od nje. Neka to bude vaš prijatelj, lekar ili roditelj. Nije sramota razgovarati o svojim problemima jer možda oni vide nešto što vi ne vidite. Razgovor sa njima biće vam od velike pomoći.

  • NAPRAVITE PLANOVE

Ove godine možete dosta toga odraditi. Razmislite šta biste novo uradili što do sad niste. Kada gradite planove sa partnerom, imaćete veći osećaj sigurnosti. Odvajajte novac za zajedničko putovanje, razgovarajte o zajedničkom životu, promenite ishranu. U dvoje je lakše i ne lišite se srećnog života.

  • IMAJTE VIŠE SEKSA

Čak i kada niste raspoloženi za vođenje ljubavi, imajte ga. Razmenite ove hormone sreće koje vam nudi seks. Posle ljubavnog čina zaboravićete i na umor i na loš dan.

  • PRIUŠTITE IZNENAĐENJA

Bez obzira koliko ste zajedno, uvek možete iznenaditi partnera. Sitnice čine život, a takve stvari čine i zdravu vezu. Čokoladice na jastuku, ljubavna pisma, zajednička šolja, komad omiljene garderobe…sve su ove stvari koje će podsetiti vašeg partnera zbog čega vas toliko voli.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin