, Savremeni dizajn trpezarije: Udobnost, stil i funkcionalnost, Gradski Magazin

Savremeni dizajn trpezarije: Udobnost, stil i funkcionalnost

Savremeni trendovi u uređenju trpezarije donose neograničene mogućnosti za transformaciju trpezarijskog prostora. Inspiracija se nalazi u spajanju različitih stilova, tekstura i boja kako bi se stvorio ambijent koji ne samo da oduzima dah svojom lepotom, već i pruža udobnost i funkcionalnost. Izbor nameštaja za trpezarijski prostor zahteva pažnju ka funkcionalnosti, ali i prema vizuelnim detaljima koji doprinose stvaranju harmoničnog ambijenta.

Fokusni element u trpezariji je trpezarijski sto, a trpezarijski sto FOKUS predstavlja pravo rešenje za funkcionalan i estetski privlačan prostor. Pored stola, neizostavni komad je naravno trpezarijska stolica, a zanimljiv dizajn i udobnost trpezarijske stolice FLYNN bili bi dobitna kombinacija. Sedište je u maslinasto zelenom štofu, dok su nogari od crnog metala, pa je cela kompozicija atraktivna i po pitanju boja i materijala.

, Savremeni dizajn trpezarije: Udobnost, stil i funkcionalnost, Gradski Magazin
Savremeni dizajn trpezarije: Udobnost, stil i funkcionalnost 3

Za upotpunjavanje enterijera, dobro bi došao komad nameštaja poput vitrine SARDINIA 2K VS2 zbog dodatnog prostora za skladištenje omiljenih čaša, vaza, svećnjaka i svega drugog što u trpezariji može zatrebati. Detalji poput crnih metalnih ručica uz dekor artisan hrasta, dobitna su kombinacija ukoliko biste se odlučili za drvo dekor na zidu, bilo da je reč o letvicama ili nekoj drugoj vrsti zidne obloge.

Fotelja sa tabureom DOLLY u belom „teddy“ štofu sjajno bi osvežila ambijent, a autentičan dizajn fotelje sa tabureom doprinosi izraženoj estetici ambijenta, ali i izuzetnom osećaju komfora.

Funkcionalnost trpezarijskih stolova, pogotovo u planiranju prostora većih kvadratura, nalazi se na prvom mestu. Stolovi sa opcijom rasklapanja su idealno rešenje, a trpezarijski sto BRETAGNA u dekoru artisan hrasta i bele, savršena je kombinacija za opremanje trpezarije zajedno sa komodom BRETAGNA 3K1F iz sistema elemenata BRETAGNA.

Uz ambijent možete uklopiti i trpezarijske stolice HTC-316, a dodavanjem tepiha ADRIA, koji je dostupan u više dezena i dimenzija, objedinićete ceo ambijent.

Tanjiri SECRET DE GOURMET i vinske čaše će doprineti estetici stola i trpeze, kao i dodatna dekoracija u vidu vaze sa cvećem i veštačkog cveća u saksiji koje možete smestiti na atraktivnu, tacnu FIVE izrađenu od bambusa.  Na zid možete okačiti dekorativnu sliku karte sveta, sa drvenim ramom, koja će biti veoma lep detalj.

Za opremanje manje trpezarije možete birati opciju barskog sedenja ili trpezarijskog stola manjih dimenzija, kako bi prostor bio što funkcionalniji. Trpezarijski sto ANCONA kružnog oblika, dostupan u tri dezena, veoma je praktičan, a istovremeno i štedi prostor.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz njega kombinujete trpezarijske stolice ERIS, jednostavnog, a opet modernog dizajna, koje se lako uklapaju sa detaljima poput crnih metalnih ručica na dodatnom komadu nameštaja u prostoriji ili sa lampom u uglu prostorije, poput podne lampe 40F7274-1F.

Tabure Trapez XL u žutom štofu, modernog dizajna, osvežiće ambijent, a ne zaboravite ni tepih, koji bi bilo dobro da bude u neutralnoj nijansi, poput tepiha ADRIA NEW.

Odabir pravih komada nameštaja, poput trpezarijskog stola i stolica, kao i dodatnih elemenata kao što su vitrine ili dodaci za dekoraciju, veoma su važni kako biste upotpunili ceo trpezarijski prostor. Važno je osluškivati sopstvene potrebe i preferencije prilikom uređenja, te kombinovati praktičnost sa stilom kako bi se postiglo najfunkcionalnije rešenje. Na kraju, trpezarija treba da bude prostorija u kojoj se osećate prijatno i dobrodošlo, mesto gde se stvaraju dragocene uspomene sa porodicom i prijateljima.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin