savršena veza, Savršena veza, Gradski Magazin

Savršena veza

Često se pitamo šta je to savršena veza, da li ona uopšte postoji i kako se treba ponašati da bi ona bila, tako reći, savršena.

Svaka veza je drugačija. Ne postoji nešto što se zove savršena veza , mada postoje one koje su više ili manje kvalitetne i uspešne. Godinama slušamo šta je dobro, a šta loše za održavanje ljubavne veze, međutim u ljubavi nije moguće igrati po pravilima, slušati tuđa iskustva i savete. Ljubav se jednostavno desi sama od sebe, a mi smo ti koji čemo je učiniti trajnom, posebnom,kvalitetnom. Naime, u odnosu između dvoje zaljubljenih nije dovoljno biti samo zaljubljen…Bitno je negovati ljubav, gajiti razumevanje, biti strpljiv u pojedinim situacijama i naravno biti iskren.

-Imajte iskustvo prave bliskosti- Da li se plašite bliskosti? U slučaju da je tako, ne bi trebalo da bude. Biti intiman sa nekom osobom znači osećati tesnu emocijonalnu povezanost, to jest, deliti sa tom osobom svoje najdublje snove, želje, kao i brige, istovremeno dopuštajući da vas neko upozna. Uspešnu vezu, naravno,  nije moguće ostvariti ako ne poznajete osobu sa kojom želite da nastavite odnos.

-Poverenje je neizbežno- Činjenica da verujete u to da će se osoba ponašati u skladu sa vašim očekivanjima, daje vam mogućnost da sa njom ostvarite stabilan odnos ispunjen poverenjem. Sa ovakvim stavom, vi se u odnosima osećate sigurnije, a samim tim i oslobađate rizika da budete prevareni. Poverenje je glavni sastojak uspešne veze!

-Nikada ne rešavajte probleme preko telefona- Razgovor igra jako bitnu ulogu u ljubavnoj vezi, tako da razgvarajte! Svaki problem ćete rešiti ako naučite da slušate vašeg partnera. Tako ćete doći do zaključka sta mu/joj smeta , potrudite se da nađete sredinu i prilagodite se kako bi oboje bili zadovoljni. Neminovno je to da oni koji rešavaju probleme preko tekstualnih poruka će biti manje srećni u vezi.

savršena veza, Savršena veza, Gradski Magazin

-U kvalitetnoj i zreloj vezi nema “igrica”- Nema igrica! Ko će koga prvi da pozove, da iskaže osećanja ili povede inicijativu u bilo kom smislu te reči, su ipak dečija posla, priznajte. Ne lomite glavu oko takvih stvari, jer veza nikada neće potrajati, ako konstantno izaziva osećaj napetosti, a samim tim i manjak sigurnosti. “Igrice” bude u nama takmičarski duh, a veza podrazumeva “timski rad”. Ne zaboravite samo jednu stvar- Kada kažemo da igrice nisu prava stvar za odrzavanje zdrave veze, ne znači da ista treba da postane apsolutno predvidljiva. To su dva različita pojma.

-Hm…Erotske igrice su već druga priča- Seksualne igrice u ljubavi su i više nego dozvoljene. Ne stvarajte rutinu, već budite raspoloženi za nove i uzbudljive stvari…eksperimentišite zajedno. Žene, muškarci vole kada ste malo agresivnije! To pojačava njihovu požudu, a činjenica je da strastveni seks svakom prija. Zato, nije na odmet da se ponekad zapitate: “Kada smo nas dvoje radili nešto uzbudljivo poslednji put?”

-Morate da imate svoje vreme- Poštujte sebe i svoje vreme! Neko ko je dostupan 24h, ko nema svoj život, ko je besposlen i neko ko ne radi na sebi vremenom postane izuzetno duhovno, emocijonalno, intelektualno prazna i nezanimljiva osoba.

savršena veza, Savršena veza, Gradski Magazin

-Ne razmišljajte o raskidu čim iskrsne problem- U svakoj vezi je prirodno da postoje problemi. Znamo da tada proradi nervoza, nezadovoljstvo…da se tada neke reči izgovore u afektu i naravno, pomišlja na raskid. Ali čekajte! Najlakše je dići ruke od svega i sve baciti u vodu jednom glupom odlukom. Možda nije bas pravi trenutak da postupate ishitreno. Samokontrola! Verujte nam da je upravo samokontrola odgovor na mnoga vaša pitanja. Naučite da imate kontrolu nad sopstvenim osećanjima i sve će biti mnogo lakše. Dakle, ne trebate bežati od rasprave, ali nemojte je bespotrebno izazivati.

-Ugušite dosadu- Dosada i rutina uništavaju svaki odnos, pa čak i vezu. Organizujte zajednički odmor, izađite na večeru, probudite kreativnost i spontanost, iznenadite voljenu osobu na neki poseban način. Sasvim je logično da ako prestanete da stvarate nezaboravne trenutke, nećete imati ni čega da se sećate.

Lako je zaljubiti se, ali je veoma teško ostati srećan! Uspešnost veze podrazumeva da rešavate nove izazove zajedno i snalazite se u stalnim promenama koje donosi savremeni život.

Negujte svoju ljubav!

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!, Gradski Magazin

Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!

Završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju opštinskog puta OP 123-3 u Čačku koji void …

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin