Savski trg, SAVSKIM TRGOM TRAMVAJIMA OD 25. DECEMBRA?, Gradski Magazin
Foto: Youtube Printscreen/D J MASTER VLOGZILLA BEOGRAD - SRBIJA

SAVSKIM TRGOM TRAMVAJIMA OD 25. DECEMBRA?

Deo Savske ulice koji već dve godine stoji raskopan i čijim završetkom će biti kompletirana rekonstrukcija Savskog trga, vrvi od radnika ovih dana.

Oko 50 putara radi na postavljanju šina i izolaciji oko njih.

Kako najavljuje zamenik gradonačelnika Goran Vesić, svi radovi bi trebalo da budu gotovi krajem decembra, a tramvajski saobraćaj bi najaksnije do 25. decembra trebalo da bude uspostavljen. To znači da će linije 3, 12 i 13 ovuda proći posle skoro dve godine.

Na delu između Nemanjine i Savske, mašine uveliko kopaju deo do bolnice Sveti Sava gde će biti napravljen kolovoz. U jednom delu podloga za šine je urađena, šine postavljene, a radnici postavljaju ploče koje služe kao izolacija za smanjenje vibriranja šina i buke. Na drugom delu u toku je priprema podloge za šine, a na trećem majstori rade na obradi šina i njihovom uklapanju u postojeću prugu. Stari kolektor još čeka da se jedan njegov deo poruši i deo izniveliše, kako bi se trasirala ulica i nasuo tucanik.

Sve vrvi od mašina, putara, inženjera, dok sa druge strane gradilišta sugrađani zastaju i pomno prate radove.

Deo ulice od Savske do Nemanjine bio je prohodan do 20. novembra, pa ima vozača koji kad dođu do gradilišta shvate da je put zatvoren i onda okreću nazad kod zgrade Pošte.

Podsećamo, posle proba koje su trajale pola godine, nova crpna stanica na Savskom trgu konačno je 9. novembra dobila upotrebnu dozvolu i puštena je u rad. Izgradnja saobraćajne veze Savske sa Nemanjinom nije moguća dok bageri ne zatrpaju staru crpnu stanicu. Probna ispitivanja, koja je trebalo da budu gotova još u julu, izvodila je tehnička služba JKP “Vodovod i kanalizacija”, koja je konačno i dala saglasnost za njeno puštanje u rad. Čekalo se da padne veća količina kiše, kako bi usledila finalna ispitivanja rada nove stanice i to da li je sve urađeno po standardima.

SLEDI OBNOVA KARAĐORĐEVE

Radovi na rekonstrukciji Savskog trga završeni su pre deset meseci. Deo prema autobuskoj stanici, neće se raditi dok se ona ne sruši. Ostaje još da se uredi deo Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Savske, koji nikada nije temeljno rekonstruisan i u lošem je stanju. A prema najavama, radovi na tom delu bi mogli da počnu već sledećeg meseca.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin

Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela

Blagodeti vune, kao najboljeg priodnog materijala brojne su zbog lekovitih svojstava vune i njenog uticaja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin